Ak Parti Heyeti'nden Hatay Memur-Sen'e  Ziyaret Ak Parti Heyeti'nden Hatay Memur-Sen'e Ziyaret

Kahramanmaraş DEVA Milletvekili İrfan Karatutlu, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin Hatay’da yarattığı tahribatın çok daha fazla olduğunu söyledi ve Hatay ilinin bir an önce özel statülü il olması gerektiğini ifade etti.

Depremin yaşandığı 11 il arasında en çok zararı gören il Hatay’ın ve özellikle de merkez ilçe Antakya ve Defne ilçelerinin olduğunu Kahramanmaraş’lı vekilde dile getirdi.

Antakya’ya bağlı Dikmece mahallesine, Dikmece mahallesi sakinlerinin istimlak sorununa destek olmak amacıyla gelen DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, gazetemiz yazarı Ali Yolcu’ya özel bir demeç verdi.

HATAY’IN ÖZEL STATÜLÜ İL OLMASI İÇİN ÇABA VERECEĞİM

Kendisinin aralarında Hatay’ın da olduğu Deprem bölgesinde ki diğer illere koordinatör olarak atandığını söyleyen İrfan Karatutlu, “Şok oldum. Ben Hatay’a ilk kez geldim. Diğer deprem illerine göre Hatay çok kötü. Bir an önce Özel Statülü il ilan edilmesi gerekiyor. Bunun için mecliste de elimden gelen çabayı göstereceğim” dedi.

Kahramanmaraş’ın 5 katının Hatay’da yaşanmış olduğuna şahit olduğunu söyleyen Milletvekili Karatutlu, “Ben Kahramanmaraş Milletvekiliyim ama adil olmak gerekiyor. Kahramanmaraş’ta 1 olduysa burada 5 katı olmuş. Hatay milletvekilleriyle de görüşüp birlikte hareket ederek Hatay’ın özel statülü il olması için çaba vereceğim” dedi.

Hataylılar ise DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu’ya teşekkür ederek, “Halimiz ortada. Bizler sayın Karatutlu’nun dile getirdiklerini aylardır söylüyoruz. Ancak bize depremin merkez üssü Kahramanmaraş diyerek sanki biz de bir şey yokmuş gibi davrandılar. Depremin meydana geldiği diğer 10 ilde ikinci aydan sonra sosyal yaşam devam etmeye başladı. Ancak biz de halen moloz kaldırma çalışmaları devam ediyor ve ne zamana kadar devam edeceği de belli değil. Çok mağduruz. Sayın vekilimizin dile getirdiği gibi bir an önce özel statülü il olmalıyız” dediler. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi