İlimiz Hatay gibi birçok ilden farklı illere giden mevsimlik tarım işçilerinin, çocukları gönüllü öğretmenlerin de çabalarıyla eğitim görüyor.
Pikolo Derneği eğitim danışmanı ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Gürkan Gülcan, derneğin 2014'te eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında dezavantajlı ailelerin çocuklarının yetiştirilmesi amacıyla kurulduğunu anlattı.
"ÇOCUKLARIN BÜTÜN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ"
Derneğin, söz konusu projede uygulama ortağı olduğunu aktaran Gülcan, mevsimlik tarım işçilerinin, çocuklarıyla birlikte Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin ve Hatay gibi illerden Doğu ve Batı Karadeniz'e fındık toplamaya geldiğini söyledi.
Gülcan, İş Kanunu ve uluslararası sözleşmelere göre çocukların çalıştırılmasının yasak olduğuna değinerek, fındık hasadında 7 ilde, diğer ürünler için de 20 ilde mevsimlik tarımda çocuk işçiliğini sonlandırmaya yönelik projelere uygulama ortağı olarak katıldıklarını ifade etti.
Ailelerin geldiği bölgelerde okul çağındaki 4-17 yaş çocuklara eğitim imkanı hazırladıklarını belirten Gülcan, "Bunu yaz okulu olarak değerlendirebiliriz. Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapıyoruz. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne hazırladığımız modüller kapsamında çocukların bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz." diye konuştu.