Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi 2024-2025 yılı eğitim öğretim sürecine ilişkin kararları açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası eğitim süreçlerinde değişiklikler yapılan Üniversite'de, 2024-2025 akademik yılı için yeni kararlar alındı. Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan bu kararlar, MKÜ'nün fiziki koşulları ve öğrencilerin barınma olanakları göz önünde bulundurularak şekillendirildiği açıklandı. İşte yeni dönemde yüz yüze ve Uzaktan Eğitim verecek bölümler ile fakülteler;

Rektör Beriş’e Hayırlı Olsun Ziyareti Rektör Beriş’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Yüz Yüze Eğitim Verilecek Fakülteler ve Bölümler:

Diş Hekimliği, Güzel Sanatlar, İlahiyat, Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Tayfur Ata Sökmen Tıp ve Veteriner Fakülteleri, Antakya Devlet Konservatuvarı, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Sanat ve Tasarım, Hatay Sağlık Hizmetleri ve Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulları'nın tüm sınıfları.- Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Spor Bilimleri ve Ziraat Fakülteleri'nin 3. ve 4. sınıfları.

Uzaktan Eğitim Uygulanacak Fakülteler ve Bölümler:

Fen-Edebiyat Fakültesi'nin tüm sınıfları.- Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Spor Bilimleri ve Ziraat Fakülteleri'nin 1. ve 2. sınıfları.- Yabancı Diller Yüksekokulu ve Altınözü Tarım Bilimleri, Antakya Meslek Yüksekokulu, Hassa Meslek Yüksekokulu, Kırıkhan Meslek Yüksekokulu, Samandağ Meslek Yüksekokulu, Yayladağı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tüm sınıfları.

Lisansüstü Eğitim:

Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde lisansüstü öğretim, ilgili kurulların kararına göre yüz yüze ve/veya uzaktan eğitim yöntemleriyle sürdürülecek.

Özel Öğrencilik Hakları:

Özel öğrenci olarak eğitim almak isteyen öğrencilerin 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı başlangıç tarihini de dikkate alarak özel öğrenci olmak istedikleri devlet üniversitelerine başvuru yapmalarına ve başvurdukları üniversite tarafından öğrencinin kayıtlı olduğu programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan program ile sınıfının olması durumunda özel öğrencilik başvurusu yapabileceklerdir. Mahmut Sivri

Editör: Haber Merkezi