Üzerinden 74 yıl geçti Üzerinden 74 yıl geçti

TÜVTÜRK'ten araç sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı.

Araç muayenesinde yaşanan yoğunluğu azaltmak ve işlemleri hızlandırmak amacıyla, Türkiye genelinde mobil muayene istasyonları hizmete sunuluyor.
TÜVTÜRK, Türkiye’nin 77 ilinde mobil muayene istasyonlarını devreye sokarak, araç sahiplerinin muayene süreçlerini kolaylaştırmayı planlıyor. 2024 yılı sonuna kadar mobil istasyonların sayısının artırılması hedefleniyor.

Bu istasyonlar, hava destekli hidrolik fren sistemine sahip TIR kamyonetler dışında binek otomobiller, traktörler ve motosikletler için muayene işlemleri gerçekleştirebilecek.

EGZOZ GAZI EMİSYON ÖLÇÜMLERİ
Egzoz gazı emisyon ölçümleri, yalnızca sabit istasyonlarda veya belirli yetkilendirilmiş seyyar istasyonlarda yapılabilecek. Bu uygulama, emisyon ölçümleri için ayrı bir süreç gerektiriyor.
Bu yeni sistem, araç muayenesinde yaşanan zaman kaybını azaltarak, sürücülerin işlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde halletmelerini sağlayacak. Özellikle yoğun dönemlerde muayene işlemlerinin hızlanması ve sürücülerin uzun süre beklememesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi