24 Kasım Öğretmenler günü gerçekleşen programla kutlandı.

Meclis Kültür Sanat Merkezi Salonundaki etkinliğe Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş,ü Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, Kamu kurum müdürleri, Müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törenden Adaylığı kaldırılan Öğretmenler adına Hilmi Varan ile Emekli Öğretmenler adına Hasan Doğru birer konuşma yaparak başladı.

HATAY’DA 23 BİN ÖĞRETEMENLE GÖREVDEYİZ

Bu Oyun Parkı Depremzede Çocuklara Ücretsiz Bu Oyun Parkı Depremzede Çocuklara Ücretsiz

Törende konuşma yapan Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Bugün itibariyle Hatay’daki 23 bin öğretmen ile 420 bin öğrencimiz için görev başında olduklarını söyledi.

DOĞAN: DÜNYANIN EN KUTSAL MESLEKLERİNDEN BİRİ OLAN ÖĞRETMENLİK

Hatay Valisi Rahmi Doğan ise Dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenlik;ü emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün sergilendiği kutsal bir görevdir. Bu onurlu ve kutsal mesleği icra eden öğretmenlerimiz, cehaletle savaşın en keskin kılıcı olduğunu söyledi.

Doğan, “Ülkemizin her bir köşesinde büyük fedakârlıklar göstererek eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren, çocuklarımıza ve gençlerimize vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet sevgisini aşılayan, onlara hak, adalet, sevgi, saygı gibi yüce değerleri kazandıran öğretmenlerimize; gerekli saygıyı, sevgiyi ve değeri vermek hepimizin ortak görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış aziz vatan topraklarında aydınlık yüzlerin çoğalması temennisiyle, gerek Hatay’da gerekse yurdumuzun her köşesinde görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Konuşmaların şiirler ardından daha sonra ise Adaylığı Kaldırılan Öğretmenlere yemin törenin gerçekleşti. Daha sonra ise Hizmet Şeref Belgesi alan öğretmenlere hediye ve plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. Tören Öğretmenler Ritim Topluluğu’nun gösterisiyle on bulundu. Cuma ZEYBEK

Editör: Haber Merkezi