CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, AK Parti Hatay Milletvekili Kemal Karahan'ın "Hatay'da 100 okul yapıldı" sözlerine yanıt verdi.

Özçağdaş, "Hatay'da 6 Şubat 2023 tarihinden sonra temelini attığınız, tamamladığınız okulları varsa gelin beraber dolaşalım. Prefabrik olmayan, kalıcı olan yıllarca çocukların hizmet alacağı güvenlikli kışın yazın sıcaktan soğuktan etkilenmeyecek okulları bana gösterin, temelini atıp bitirdiğiniz 100 okulu bana gösterin görevimden çekilirim. Bu halkı kandırmayın" dedi.

Ak Parti Heyeti'nden Hatay Memur-Sen'e  Ziyaret Ak Parti Heyeti'nden Hatay Memur-Sen'e Ziyaret

CHP, eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek için başlattığı "Eğitim Maratonu" programı kapsamında farklı illerde "Eğitim Buluşmaları" düzenliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'ın başkanlığındaki CHP heyeti, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep'in ardından Adıyaman'ı ziyaret etti. CHP heyeti, Adıyaman Vali Yardımcısı Ali Erdoğan ile Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Keleş ile görüştü.

"BU HALKI KANDIRMAYIN"
Özçağdaş'ın Hatay'da yaptığı basın açıklamasında "Hatay'da 210 okul yıkılmış ama 18 ayın sonunda yaptırılmış bir tek okul yok" sözlerine AK Parti Hatay Milletvekili Kemal Karahan, "Hatay'da 100 okul yapıldı" sözleriyle yanıt verdi.

Özçağdaş, konuya ilişkin şunları söyledi: Birkaç gündür iktidar medyası ve iktidarın bazı milletvekilleriyle Hatay üzerinden başlayan bir tartışma yaşıyoruz. Bu arkadaşlarımıza Hatay'da dedim ki 18 ay geçti tam 18 ay. 18 aydan bu yana temelini atıp bitirdiğiniz okul yok. Bugün bir Hatay milletvekilimiz Sayın Kemal Karahan '100 okul bitti' demiş. Hayırseverlerin, şirketlerin, derneklerin, vakıfların yaptığı 88 prefabrik okulun olduğunu söyledim. Devlet tarafından kalıcı, kışın soğuktan, yazın sıcaktan etkilenmeyen gerçek okulların, kalıcı okulların, güvenli okulların hiçbirisinin tamamlanmadığını söyledim. Sayın vekil 4 resim koymuş; Antakya Büyükdalyan Tüm Kalplerde İlkokulu. Bunu sağ olsun bir sigorta şirketimiz yapmış prefabrik. Reyhanlı Anadolu Lisesi'nin resimleri konmuş. Depremde hasar görmüş tadilatı bitmemiş, hâlâ da öğrenci alınmamış buraya. Hangi okula ait olacağı da belli değil. Hiç öğrenci alınmamış bugüne kadar. Dr. Mustafa Gençay Anadolu Lisesi'ni koymuşlar. Bu yeniden yapılmış bir okul değil. Hafif hasar almış boyası badana yapılmış kütüphanesini de youtuberlar, sponsorlar yenilemiş ama eski bir okul bu. Dörtyol Numuneevleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konulmuş, inşaatı devam ediyor. Vali, 30 temmuz'da ziyaret etmiş X hesabından valiliğin videosu var. Hiç öğrenci alınmamış sayın milletvekili. Sayın Yusuf Yekin'i tebrik ediyorsun, aranızda tebrikleşin. Cevap veriyorsunuz 100 okul bitirdik diye ben de buradan size cevap veriyorum. Hatay'da 6 Şubat 2023 tarihinden sonra temelini attığınız, tamamladığınız okulları varsa gelin beraber dolaşalım. Prefabrik olmayan, kalıcı olan yıllarca çocukların hizmet alacağı güvenlikli kışın yazın sıcaktan soğuktan etkilenmeyecek okulları bana gösterin, temelini atıp bitirdiğiniz 100 okulu bana gösterin görevimden çekilirim. Bu halkı kandırmayın. Bakın, Adıyaman'da depremden önce temeli atılmış 27 okuldan sadece biri bitmiş. Bu çocukların okullarını almaya ihtiyaçları var. Güvenli okullara ihtiyaçları var." Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi