Deprem Nedeniyle Ertelenen Filmin Galası Yapıldı Deprem Nedeniyle Ertelenen Filmin Galası Yapıldı

6 Şubatta meydana gelen depremin ardından, en az 370 kişinin yaşamını yitirdiği Emlakbank Konutları’nda müteahhitlik yaptığı iddia edilen Mehmet Özat, Ankara’daki bir alışveriş merkezinde depremzedeler tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Özat, tutuklanmasının ardından yapılan savcılık ifadesinde suçlamaları reddederek, iddiaların doğru olmadığını savundu.

Özat’ın ifadesine göre, Emlakbank Konutları’nda meydana gelen depremin sorumluluğunu üstlenen müteahhit Nurettin Mertayak olduğunu belirten Özat, “Ben Emlakbank Konutları’nın 2. etabının müteahhitliğini Nurettin Mertayak ile birlikte yürüttüm. 1. etapla ilgili iddialar doğruyu yansıtmıyor. 2. etapta herhangi bir yıkım olmadığı gibi can kaybının da olmadığını biliyorum” dedi.

Ancak, tutuklama müzekkeresinde Emlakbank Konutları 1. etabının müteahhidinin Mehmet Özat olduğuna ilişkin tespitlere yer verildi. Özat’ın avukatı Mustafa Yuvanç, tutuklama kararına itiraz etti. Hatay 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan tutuklanan Mehmet Özat, cezaevine gönderildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyu bu olayın ardındaki gerçekleri öğrenmeye çalışıyor. Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi