Arda Güler Kız Arkadaşıyla Birlikte İlk Defa Ekran Karşısına Geçti Arda Güler Kız Arkadaşıyla Birlikte İlk Defa Ekran Karşısına Geçti

Soydan'ın topuklu ayakkabısından içki içmeleri, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in sert açıklamalar yapmasına yol açtı.

Olayın Detayları

Didem Soydan, programda "Üstümü vaat ettiğim gibi değiştirirsem ayakkabımdan su içeceklerini söylediler" diyerek durumu özetledi. Ali Biçim, Soydan'ın ayakkabılarını çıkararak içerisine döktüğü viskiyi, Mesut Can Tomay ile birlikte içti. Programın ilerleyen bölümlerinde, Tomay'ın Soydan'ın ayaklarını öpmesi de dikkat çekti.

RTÜK Başkanı'nın Açıklamaları

Ebubekir Şahin, bu tür yayınların toplumun ahlaki değerlerine zarar verdiğini belirterek şunları ifade etti:

"Rezaletin bini bir para. Konu sadece hükümet, muhalefet meselesi değil. Toplumun ahlaki temellerine kastediliyor. İnanç, toplumsal ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak zorundayız."

Şahin, özellikle YouTube'un çocuklar tarafından yoğun şekilde kullanıldığını vurgulayarak, "Bazı yayıncılar, terbiye yoksunu sohbetlerle dikkat çekiyor. Bu durumun önüne geçmek şart." dedi.

Geleneksel ve Dijital Yayıncılık Arasındaki Fark

RTÜK Başkanı, geleneksel yayıncılıkta olduğu gibi internet üzerindeki içeriklerin de denetim ve düzenlemelere tabi olması gerektiğini belirtti. Aile değerlerinin korunmasının önemine dikkat çekti.

Muhabir: Zeynep Yüksek