Atakaş Hatayspor Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Mustafa Özat, orta saha oyuncusu Ruben Riberio vedalaştıklarını ama Adama Traore’nin ise kalabileceğini söyledi.

Televizyon Programına konuk olan Özat, gazetecilerin transfer çalışmalarıyla ilgili sorusuna, “Bu konuda gerekli çalışmaları başlattık, önceliğimiz iç transferi sorunsuz bir şekilde tamamlamak, kendi oyuncularımızla anlaşmak önceliğimiz olacak. Ayrıca, döviz kurunda yaşanan dalgalanma ve artış ile birlikte yayıncı kuruluşundan gelecek olan gelirimizin düşmesi, gelecek sezonun planlamasında ve transferde işimizi zorlaştırıyor. Bu aşamada dış transferde yerli oyunculara ağırlığımızı vererek, 2. ve 3. Lig’de yetenekli oyuncuların taramasını yapacağız. Yabancı oyuncu transferini de teknik heyetimizin vereceği karar doğrultusunda gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Reyhanlıspor BAL Ligine Hazırlanıyor Reyhanlıspor BAL Ligine Hazırlanıyor

GİRESUNSPOR MAÇINDA FORMA GİYEBİLİR

Özat, spor kamuoyunda Adama Traore transferiyle ilgili yaşanan spekülasyonlara yanıt vererek, “Traore şanssız bir sakatlık dönemi yaşadığı için uzun süre aramızda olamadı, kendisi de çok üzgün durumda. Sakatlığı atlattı, özel idman nezdinde düz koşulara başladı. Eğer Teknik Direktör Ömer Erdoğan’ın onay vermesi halinde Giresunspor maçında forma giyebilir. Traore halen sözleşmeli oyuncu, kendisiyle devam etmek istediğimizi söyledik, o da düşünme aşamasında. Traore’ye teklifler var, ama kesin karar vermiş değil, önümüzdeki günlerde tekrar masaya oturacağız ve bunun sonucunu da kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

ÜLKESİNDE OYNAMAK İSTİYOR

Ruben Riberio’nun kulüple vedalaşarak ayrıldığını söyleyen Özat, “Karşılıklı görüştük anlaştık, Ömer hocamızın da onayı ile Riberio’nun ayrılmasına izin verdik. Ruben yeni sezonda ülkesinde oynamak istiyor, bizde anlayışla karşıladık, hizmetlerinden dolayı da kendisine teşekkür ettik” dedi. Cuma ZEYBEK

Editör: Haber Merkezi