CHP Defne İlçe Başkanı Ozan Öfkeli Hükümete Seslendi, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremin Hatay’da yarattığı felaket boyutunun can ve mal kayıp bilançosuna dikkat çekerken iktidarı samimiyetsiz politikalar sergilemekle eleştirdi.

"Erdoğan'dan İsrail'e Tepki: Uluslararası Toplum Daha Gür Ses Çıkarmalı" "Erdoğan'dan İsrail'e Tepki: Uluslararası Toplum Daha Gür Ses Çıkarmalı"

Başkan Öfkeli ;Hükümet 7 aydır Hatay’da yaşanan felaketin bugüne kadar gerçekleriyle yüzleşmek yerine hep göz boyama politikası üzerinden ilerlemeyi hedef almıştır. Binlerce ölü ve mağdurun olduğu, binlerce insanımızın memleketini terk etmek zorunda kaldığı ve memlekette durmak zorunda olan insanlarımızın halen enkaz altında kayıplarını ölülerini aradığı bir dönem yaşamaktayız. Hükümetin elbette insanlarımıza barınma sorunu konusunda çözüm üretmeye çabalaması önemlidir. Fakat bundan daha önemlisi 7 aydır insanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, siyasi parti temsilcilerimiz, Hatay’ın tüm bileşenleri en önemli konuların çözümü için iktidara sayısız kez çağrıda bulunmasına rağmen yeterince karşılık görmemiştir. İşin içinde ihale kapsamında yer alan konular oldu mu, iktidar kimsenin çağrı yapmasına gerek kalmaksızın binlerce konutun temel atma töreni düzenleyerek göz boyamak için harekete geçmeyi eksik etmemiştir. Bilim insanlarının zemin oturması için en az 1 yıldan önce temel atılmaması gerektiğine dikkat çekmelerine rağmen bilim gözardı edilmiştir. Oysa ne yazık ki, memleketimiz enkaz altında halen aranan kayıplarla, molozlarla, yanlış ayrıştırma işleriyle, susuzlukla, aspest tehlikesiyle, biriken borçlarla, sağlık ve eğitim sorunlarıyla, kente güvenli dönüşlerin kaygılarıyla, artçıların yarattığı psikolojik korku ve endişelerle karşı karşıyadır. Temel atma töreni düzenleyerek tüm bu gerçeklerin çözüme kavuştuğu ve başka sorun kalmadığı algısı normalleşmeyi işaret etmez. Bu sebeple hükümet yetkililerini planlamaları şehrin dinamiklerine kulak vererek öncelik sırasına göre sürdürmelidir. ‘Biz size ev yapıyoruz, daha ne yapalım’ dercesine vatandaşların vergileriyle, depremzedelere toplanan yardım parasıyla zorunlu olan işleri halka bir lütuf gibi sunmak halkın aklıyla adeta alay etmektir. İktidardan beklentim Hatay halkını bir bütün olarak görmesi ve bu ilin en çok zarar gören ilçelerini ivedilikle programa almasıdır. Memleketin sorunları ve acil çözüm bekleyen gerçekleri unutulmadan hareket edilmelidir.’ ifadelerini kullandı. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi