İstanbul, Fatih’te surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik’in (19), intihardan önce Eyüpsultan ve Fatih’te öldürdüğü Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner için ayrı camilerde cenaze törenleri düzenlendi. İki kadının katledilmesi Türkiye’nin gündemini sarsarken, cenaze törenlerinde duygu dolu anlar yaşandı.

İKBAL UZUNER’İN CENAZE TÖRENİ FATİH CAMİİ'NDE YAPILDI

Semih Çelik tarafından başı kesilerek vahşice katledilen İkbal Uzuner (20) için Fatih Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene Uzuner’in ailesi, arkadaşları, İstanbul Valisi Davut Gül ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan katıldı. Tören sırasında cami avlusunda bulunan bazı yakınları sinir krizi geçirdi. Uzuner’in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Her Şeyi Çizip Tasarlamış Her Şeyi Çizip Tasarlamış

AYŞENUR HALİL’İN GAZİOSMANPAŞA’DAKİ TÖRENİNE YOĞUN KATILIM

Semih Çelik’in boğazını keserek öldürdüğü bir diğer kurban olan 19 yaşındaki Ayşenur Halil için Gaziosmanpaşa Pazariçi Saadet Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Halil’in ailesi, arkadaşları, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Gözen ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen de törene katıldı. Geniş bir güvenlik önlemi altında gerçekleşen törende Halil’in cenazesi, namazın ardından Karlıtepe Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.

SEMİH ÇELİK’İN CENAZE NAMAZI İPTAL EDİLDİ

İki kadını katlettikten sonra Fatih’teki tarihi surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik’in cenaze namazının ise güvenlik gerekçesiyle iptal edildiği öğrenildi. Çelik’in cesedi, Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından ailesine teslim edilse de, olası olayların önüne geçmek için cenaze namazı kılınmadı.

Polis ekipleri, her iki cenaze töreni için yoğun güvenlik önlemleri aldı. Vahşi cinayetlerin ardından geride kalan acılı aileler ve Türkiye, yaşanan bu trajik olayın şokunu atlatmaya çalışıyor.

Muhabir: Haber Merkezi