Türkiye, Fatih’te Semih Çelik’in yarım saat arayla iki kadını katletmesini konuşurken, bir başka kan donduran cinayet haberi Mersin’den geldi. Mezitli ilçesine bağlı Kuyuluk Mahallesi’nde yaşayan 35 yaşındaki Sonay Öztürk Aslan, erkek arkadaşı U.A. tarafından evinde boğularak öldürüldü. Ardından U.A., kafasına sıkarak intihar etti.

Başkan Büyükkılıç ücretsiz yaptı, çocuklar gönüllerince dilsiz dostlarla vakit geçirdi Başkan Büyükkılıç ücretsiz yaptı, çocuklar gönüllerince dilsiz dostlarla vakit geçirdi

Çocuğu Evde Değildi, Cesedi Yakınları Buldu

Olay, 3 Ekim günü gerçekleşti. 10 yaşındaki kızıyla birlikte yaşayan Aslan’ın, bir süredir U.A. ile görüştüğü öğrenildi. U.A., Aslan’ın evine gelerek, henüz bilinmeyen bir nedenle kadını boğarak öldürdü. Olay sırasında çocuğun evde olmadığı belirtildi. Aslan’dan haber alamayan yakınları durumu şüpheli bulup eve geldiklerinde genç kadının cansız bedeniyle karşılaştı. Bunun üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yapılan incelemeler sonrasında Aslan’ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na (ATK) kaldırıldı. Cinayetin soğuk yüzü, tüm Türkiye’yi bir kez daha sarsarken, mahalle halkı şok içinde olayı izledi.

Polis Operasyonunda İntihar Etti

Olayın ardından Mersin Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlı U.A.’nın adresini tespit ederek operasyona başladı. Eve baskın düzenleyen ekipler, U.A.’nın olayın hemen ardından silahla kafasına sıkarak intihar ettiğini ortaya çıkardı.

Soruşturma Devam Ediyor

Kadın cinayetleri Türkiye’nin dört bir yanında vahşet boyutuna ulaşırken, Mersin’deki bu kanlı olay bir kez daha ülkenin gündemine oturdu. U.A. ve Sonay Öztürk Aslan arasındaki ilişkiye dair detaylar araştırılırken, cinayet ve intiharın ardındaki motivasyonları aydınlatmak amacıyla soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Muhabir: Haber Merkezi