Antakya’da yaşayan depremzedelerin elektrikleri, herhangi bir bildirim yapılmadan aniden kesildi. Bu duruma tepki gösteren Kadim Antakya Dostları Derneği (KADOP), yetkililerin yetersiz yaklaşımını ve organize olamama sorunlarını eleştirdi.

Medeniyetler Korosu Almanya'yı Fethetti Medeniyetler Korosu Almanya'yı Fethetti

6 Şubat ve 20 Şubat depremi sonrasında yaşanan kaotik ortamda on binlerce canın kaybedildiği belirtilen açıklamada, devlet kurumlarının harekete geçmekte geç kaldığı ve organizasyon zorluklarıyla karşılaştığı ifade edildi. Antakya, Defne ve Samandağ’da yaşayan afetzedelerin halen yaşam mücadelesi verdiği vurgulandı.

Kadim Antakya Dostları Derneği’nin yayımladığı açıklamada, özellikle Toroslar Tedaş ile Valilik ve AFAD arasında elektrik bedellerinin ödenmesi konusunda yaşanan sıkıntının ve elektrik kesintilerinin sürdüğü belirtildi. Siteler, bürolar ve iş yerlerinin sürekli su baskını altında kaldığı ve ulaşım sorunlarının arttığına dikkat çekildi.

Ayrıca, devlet kurumlarının şeffaf çalışma eksikliği ve yerel halkın sürece dahil edilmemesinin, sorunların çözümünü zorlaştırdığı ifade edilen açıklamada, Antakya’nın geleceğinin endişe verici olduğu ve umutsuzluk içinde olduğu belirtildi. Depremzedelerin yaşadığı çaresizlik ve umutsuzluk duygularına dikkat çekilen açıklamada, yöneticilerin bilinçli tercihlerinin ya da bilinçsiz yönetim anlayışının ileriki zamanlarda netleşebileceği belirtildi. Ancak, iş işten geçmeden sorunların çözülmesi gerektiği vurgulandı. Kenan Cengiz

Editör: Haber Merkezi