Pazartesi gününden itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir dahil olmak üzere birçok kentte kuvvetli sağanak bekleniyor.

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası, Pazartesi gününden itibaren Trakya'dan giriş yaparak yurt genelinde etkili olacak. Hafta sonu ise sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bekleniyor.

YAĞIŞLAR PAZAR GÜNÜ BAŞLAYACAK

Pazar günü Edirne, Kırklareli ve Çanakkale gibi illerde etkili olan sağanak gece saatlerinde İstanbul'a ulaşacak ve sıcaklıklarda ani düşüş yaşanacak. Pazar günü 26 derece olan sıcaklık, Pazartesi günü 20'lere kadar düşecek.

Yılbaşından bu yana yaklaşık 70 bin ruhsatsız silah yakalandı Yılbaşından bu yana yaklaşık 70 bin ruhsatsız silah yakalandı

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Pazartesi sabah erken saatlerden itibaren Trakya'dan kuvvetli yağış giriş yapacak. Salı günü de etkili olacak yağışla birlikte sıcaklıklar 8-10 derece düşecek. Marmara, Ege, Batı Karadeniz bölgeleri sel taşkın riski yüksek. İstanbul Pazartesi Salı 19C ve Antalya Pazartesi riskli 28C" dedi.

PAZARTESİ YURT GENELİNE YAYILACAK

Cumartesi günü 32-33 derecelerde seyredecek olan hava sıcaklığı yağışlı havanın etkisiyle yer yer 15 derece birden düşecek.

İstanbul'da 20, İzmir'de 24 ve Ankara'da sıcaklıklar 28 derece civarında seyredecek. Yağışlar ise Ege, Marmara, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz'in büyük bir kısmında etkili olacak.

YAĞIŞLAR DOĞUYA KAYIYOR

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası salı günü ilerleyişini sürdürerek doğu illerine ulaşacak. Ege kıyılarında güneş açarken, yağmur bu kez diğer illerde etkisini hissettirecek. Sıcaklıklar yine mevsim normalleri civarında seyredecek, yer yer üşütecek.

Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen, pazar akşamından itibaren salı akşamına kadar zaman sırasına göre yüksek riskli şehirleri şu şekilde sıraladı:

"Edirne-Kırklareli, Balıkesir'in kuzeyi,- İstanbul, Kocaeli, Düzce, Ankara, Konya, Antalya, Kastamonu, Samsun, Çorum. Salı tekrar İstanbul'un Anadolu yakası, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Rize."

SAĞANAK ETKİSİNİ AZALTACAK

Haftanın ortasında ise kuvvetli sağanak yerini hafif yağışa bırakacak, sıcaklıklarda ise büyük bir değişim beklenmiyor. Yağmur daha çok Karadeniz ve Doğu Anadolu çevrelerinde etkili olacak.

"SIRADAN BİR HAVA OLAYI DEĞİL"

Tüm bu hava durumunu "sıradan bir olay değil" diyerek açıklayan Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki beş günün hava durumunu şöyle özetledi:

"Marmara'da bugün ve yarın sıcaklık 30 derece. Pazartesi ise 20 dereceye kadar düşecek. 1 günde 10 derece sıcaklık düşüşü sıradan bir hava olayı değildir. İzmir, bugün 30. Pazartesi 24 C. Önümüzdeki hafta soğuma Doğu'ya kayacak, hafta sonu Batı'da tekrar ortalama sıcaklık yükselecek."

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu