42 BİN 330 KONUT TESLİM EDİLMİŞ EDİLECEK 42 BİN 330 KONUT TESLİM EDİLMİŞ EDİLECEK

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Hatay'da depremzedelere yardım amacıyla kurulan 'Sındırgı' mahallesini ziyaret etti. Mahalle, konteynerlerin konumlandırılması ve dizaynıyla dikkat çekiyor.

Asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesine yardım için Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde ilk günden bu yana yardım seferberliği devam ediyor. Sındırgı halkının yardımları kurulan konteyner kente yardım seferberliği devam ediyor.

İlk günden bu yana 40 tırdan fazla yardım giden ilçede Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş öncülüğünde 100 konteynerden oluşan Sındırgı Mahallesi kurulmuştu. Türkiye'ye örnek olan yardım kampanyası kamu kurumları ve vatandaşlar işbirliği ile yapılması, mahalle kültürünü yaşatacak şekilde dizaynı ile yaşayanlardan da tam not aldı. Depremden etkilenen vatandaşların geçici barınma ihtiyacının karşılandığı Sındırgı Mahallesi konteynerlerin konumlandırılması, içerisindeki resimler, bahçe bölmeleri ile de görsel olarak da vatandaşların psikolojisini rahatlatacak şekilde dizayn edildi.

Kimi Sındırgılı vatandaşlar konteyner yardımı yapabilmek için tarlasını sattı, kimisi hac parasını bağışladı, kimisi kumbaralarındaki paraları. Sındırgı'da oturan yabancı uyruklu aileler bile yardım seferberliğine araçlarını satarak katıldı. 7'den 70'e hayırsever vatandaşların destekleri ile kurulan 100 konteynerden oluşan Sındırgı mahallesinde yaşam başladı. Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi