İhtiyacımız Adil Bir Düzen İhtiyacımız Adil Bir Düzen

İYİ Parti Hatay BŞB Adayı Nusret Cömert kahvaltılı basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantı başlangıcında Başkan Adayı Cömert 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla toplantıda bulunan kadın emekçilere karanfil dağıttı ve günlerini kutladı. Cömert, herhangi bir siyasi referansı olmadığını tek siyasi referansının Atatürk Milliyetçiliği olduğunu vurgulayarak bunun onun kırmızı çizgisi olduğunun altını çizdi.

“GELECEK NESİLLERİ DÜŞÜNEREK BU ŞEHRİ İNŞA EDECEĞİZ”

Hatay BŞB nasıl aday olduğunu açıklayan Cömert, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in teklifini kabul ederek aday olduğunu belirtti. Siyaset üstü bir insan olduğunu aktaran HBB adayı Cömert, iş insan ve diplomat yönünün olduğunu da söyledi.

Hatay’ın inşası için tarihi bir aşamada olunduğunu Hatay’ı kentlikten gettoluğa geçiş riski beklediğini aktaran Cömert, Hatay’ı eskisinden daha iyi bir şekilde inşa edeceklerini belirtti. ‘’Hatay’ı eskisinden daha iyi İnşa edeceğiz. Dünyayı geziyorum oradaki şehirleri görme fırsatım oluyor bu doğrultuda Hatay’ı aynı hatalarla inşa etmeyeceğiz. Gelecek nesilleri düşünerek bu şehri inşa edeceğiz.’’ Dedi.

Başkan Adayı Cömert, yapacaklar projelere finansal kaynağı nereden bulacakları sorusuyla çok karşılaştıklarını bunun ise birçok çözümünün olduğunu ifade etti. HBB Adayı, ‘’ Ulusal kaynaklardan finansman sağlayacağız’ Ankara ile bağlantılarım var. Bunları kendi çıkarım için kullanmadım ama Hatay için kullanacağım.’’ Dedi

Cömert, Hatay’ı enerji üssü yapmak istediğini ve bu şehirde büyük bir potansiyel olduğunu fakat doğru kullanılmadığı kendisinin seçilmesi halinde Hatay’ı enerji üssü yapacağını ifade etti. Ayrıca şehirde büyük arkeolojik değerler olduğunu bu sebeple şehirde bulunan Tarihi yerlerin açık hava müzesi haline getirerek Hatay’ı kültür turizm başkenti yapma hedefinin olduğunu ve bu konudaki projelerinin ilerleyen günlerde açıklayacağını ifade etti.

İYİ Parti Hatay BŞB Adayı Nusret Cömert son olarak ise herkesin bu işe talip olduğumu bilmesini ve duymasını istediğini oy verip vermemenin ise onların hür iradesinde olduğunu ifade etti. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi