Onlarca ülke, 40'a yakın firma ve firma temsilcisinin yer aldığı fuar açılışına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Belediye Başkanları, Dernek Oda Başkanları, STK temsilcileri ile birçok vatandaş katılım gösterdi.

3 BİN METREKARE ALANA KURULAN ORGANİZASYON

Açılış öncesi fuar alanında açıklamalarda bulunan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş,” Fuar alanını yapmaya başladığımızda çok şey konuşuldu. Yapamaz dediler, bitiremez dediler hep negatif eleştirilerle yaklaştılar. Ama bundan sonra yıllarca kullanacağımız fuar alanındayız şuan. Tarımın kıymetini geç olmadan önce anlamamız gerekiyor. Bunun için ülke olarak farkındalık oluşturulması gerekiyor.” Diye konuştu.

Bu Oyun Parkı Depremzede Çocuklara Ücretsiz Bu Oyun Parkı Depremzede Çocuklara Ücretsiz

BAŞKAN SAVAŞ TARIM VE ÇİFTÇİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Savaş; “Üretilen ürünlerin teknoloji ile buluşmasını sağlamak amacıyla belediye olarak şirket kurduk. Ürünler Dubai ve Almanya’ya ihraç ediliyor. Fuar alanımızda da yılda 8-10 defa fuar yapılacak. Kırsal kalkınmaya verdiğimiz önemle çalışmalarımız devam edecektir. Tarımın nemini aktardığımız organizasyonlarımızla ve çiftçilerimizin rahatlamasına olanak sağlayacak ilklerle projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz.” Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilmesiyle start alan fuar, protokol üyelerinin stantları gezilmesiyle devam etti. Erhan UNAY

Editör: Haber Merkezi