Artemis Hamamı İçin Gezi Güzergahı Oluşturulacak Artemis Hamamı İçin Gezi Güzergahı Oluşturulacak

Türk Tarih Kurumu, 3000’den fazla arşiv belge ile depremde yıkılan kültürel miras eserlerinin fotoğraflarını içeren Hatay’ın tarihine ışık tutan koleksiyonunu kuruma bağışlayan İskenderunlu Kent Tarihi Araştırmacısı Fahrettin Osmanca’ya belgeyle teşekkür etti.

Hatay’ın son 10 yılında tarih araştırmaları ve kente ait paylaştığı yüzyıllık kartpostallar, pullar ve haritalarla dikkat çeken Osmanca, depremin enkazından kurtardığı, bulunması oldukça zor kent arşivinin geleceğe aktarılması ve daha güvenli muhafazası için bağışladığı eserlerden dolayı aldığı teşekkür belgesinin gururunu AK Parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Hüseyin Yayman ile paylaştı.

Belgesini aldıktan sonra Milletvekili Özel’i TBMM’deki odasında ziyaret eden Osmanca, “İyi bir tarihçi olma yolunda en başından beri beni yalnız bırakmayan büyüklerime ve şehrime bu teşekkür belgesini armağan ediyorum. Teşekkür belgemi alıp büyük bir gururla ilk günden bu yana bana destek olan milletvekillerimize sundum. Kendileri Hatay’ı ilgilendiren her konuda gençlerin önünü açan iki kıymetli büyüğümüzdür. Bu vesile ile tekrar tekrar teşekkür ederim” dedi.

Osmanca, daha sonra TBMM Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Yahya Coşkun’u da ziyaret ederek, iyi bir tarihçi olma yolunda kendisini örnek aldığını ifade etti. Doğanay Yiğitoğlu

Editör: Haber Merkezi