Bağımsızlık mücadelesinin Başkahramanı, Cumhuriyetin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yılında Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde anma programı gerçekleştirildi.

Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi’nce düzenlenen anma programına Hatay Valisi Rahmi Doğan, Garnizon Komutan vekili Albay Selamettin Beşbaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, gaziler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

AYDIN: ONU ŞÜKRANLA, MİNNETLE VE RAHMETLE ANIYORUM

Anma programında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Uğur Aydın, ”Bugün burada edebiyete yolcu ettiğimiz, 20 asra damgasını vurmuş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu büyük devlet adamı, Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. Yıldönümün anmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz” diye konuştu.

10 Kasımların; Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıklarını doğru anlama bakımından önemi büyü olduğunu hatırlatan Müdür Aydın, “Millet tarihimizin en kara günlerinin yaşandığı yıllarda Anadolu toprakların düşmanın işgaline maruz kalmış, artık yaklaşan acı kaderini beklemeye başlamıştır. Halk bedbin ve ümidini kaybetmiş bir haldedir. İşte herşey bitti dediğiniz bir anda milletin sinesinden kurtuluş umuduyla bir yiğit ortaya çıkmış ve bütün kara bulutların dağıtılması için halka ümit olmuştur. Bugün aramızdan ayrılışının hüznünü en derinden yaşıyor ve kendisinin “beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir; beni fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız, bu yeterlidir” düsturundan hareketle Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz. Onu şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum” dedi.

İskenderun İl olacak ilçeler listesinde İskenderun İl olacak ilçeler listesinde

Törende ayrıca Piyade Üst Teğmen İlkan Ceylan, Atatürk’ün askeri yönünü anlatan bir konuşma yaptı. Anma programı Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan Oratoryo ve Zeybek gösterisiyle son buldu.

Cuma ZEYBEK

Editör: Haber Merkezi