Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, bereketli topraklara sahip Amik Ovası’nda hasadına başlanan pamukta bu yıl 240 bin ton rekolte hedeflendiğini söyledi. Türkiye’de pamuk üretiminin yüzde 88’inin Hatay dahil 6 ilde gerçekleştirildiğini belirten Çolakoğlu, ülke genelinde pamuk üretiminde Hatay’ın yüzde 10’luk bir paya sahip olduğunu aktardı.

Bereketli topraklara sahip Amik Ovası'nda hasadına başlanan pamukta bu yıl 240 bin ton rekolte hedefleniyor. Pamuk üretiminin daha çok Amik Ovası'nda toprakları bulunan Hatay'ın Kırıkhan, Hassa, Belen, Reyhanlı, Kumlu, Antakya ve Altınözü ilçelerinde yapıldığı belirtildi. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Bu yıl iklim şartlarının elverişli gitmesinin pamuktaki verimi de artırdığını belirten Çolakoğlu, pamuk üretiminin daha çok Amik Ovası’nda toprakları bulunan Kırıkhan, Hassa, Belen, Reyhanlı, Kumlu, Antakya ve Altınözü ilçelerinde yapıldığını dile getirdi.

Hatay İçin Önemli Adımlar Atılıyor! Hatay İçin Önemli Adımlar Atılıyor!

PAMUĞUN BU SENE VERİMİ ÇOK İYİ

Pamuk hasadının devam ettiğini vurgulayan Çolakoğlu, “İlimizdeki pamuk bu sene çok verimli. 2021’de 389 bin dekar alanda 200 bin ton bir pamuk üretimimiz vardı. Bu yıl 240 bin dekar alanda pamuk ekimi yapıldı. Buradan da beklediğimiz rekolte 240 bin ton civarındadır. Pamuğun bu sene verimi çok iyi. İklim şartlarının iyi gitmesi verimi de artırırdı. Bu da çiftçimizin yüzünü güldürüyor” dedi.

Hatay’da pamuk hasadının yüzde 80’inin makinelerle, geri kalanının ise elle hasat edildikten sonra il genelindeki 76 çırçır fabrikasına gönderildiğini aktaran Çolakoğlu, üreticinin pamukları daha çok iplik fabrikalarına sattığını söyledi. İsmet GÜLTEKİN

Editör: Haber Merkezi