Antakya Musiki Derneği Başkanı Orhan Günal, Arsuz’da verdikleri konserde,ü “6 Şubat’ta yaşadığımız travmadan aylar sonra hepimizin içinde umutlar yeşermeye başladı” vurgusunu yaptı.

Sinemalarda bu hafta Sinemalarda bu hafta

6 Temmuz’da Arsuz’da verdikleri konserin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Orhan Günal, 6 Şubat depreminde, evlerini işyerlerini ve özellikle canlarını kaybedenlere rehabilete etmeye yönelik bu kon seri düzenlediklerini belirterek şu ifadelerde bulundu: “Tarihte 100 yıl konuşulacak günleri yaşıyoruz. Yüzyılın felaketi 6 Şubat 2023 depreminde evini, işyerini, canlarını kaybedip Antakya’dan ayrılmak zorunda kalanlar, Arsuz ve İskenderunlu depremzede değerli müzikseverlerin biraz rehabilite olmak, biraz sosyalleşmek,ü biraz daü yaralarını sarabilmekü adına, müziğin iyileştirici gücünden faydalanmak için bir araya gelen arkadaşlarımız sizler için bu konseri hazırladılar. Toplumlar yaşadıkları büyük travmalarda sonra toplumsal hafıza maalesef kesintiye uğruyor. Bölgenin kültür yapısında, sanat dallarında, yemek alışkanlıklarında, müzik yapısında vb. konularda kesintiler olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. İşte tam bu nedenle bizler ilgi alanımız olan müzikte herhangi bir kesinti olmaması için gayret gösteriyoruz.” Dedi.

Günal: “Çalışmalarımız Antakya,  Arsuz ve İskenderun da yaşayan müzikseverleri bir araya getirdi. Böylece karşılıklı anlayış, hoşgörü ve tanışıklığı artırarak toplumsal dayanışmanın artmasına da vesile oldu. Çalışmalarımıza ilk olarak ev sahipliği yapan bizlere kucak açan Şişli Belediyesine, sayımızın artması nedeniyle sığamadığımız ve çok sıcak çalışma ortamından bizleri alan ve bizlere mükemmel bir çalışma ortamı sağlayan ve bu güzel kültür merkezini konser için bizlere tahsis eden değerli Arsuz Belediye Başkanımız sayın Sami Üstün olmak üzere tüm Arsuz Belediyesi yöneticileri ve çalışanlarına gönül dolusu teşekkürlerimi sunarım. Bir teşekkürümde bu konserin sponsorluğunu üstlenen değerli dostum Sayın Osman Yağcıoğlu’na. Kültür ve sanata verdikleri desteğin en yakın şahitleriyiz. Vitem ailesi olarak her zaman yanımızda oldular.” İfadelerini kullandı. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi