Maltepe Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik yeni bir destek programı başlattı. 15 Ekim itibarıyla başvuruları alınmaya başlayan program kapsamında, 1.000 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 1.250 TL burs verilecek. Toplamda 12.500 TL’yi bulan bu eğitim desteği, gençlerin eğitim yolculuğunu desteklemeyi hedefliyor.

Maltepe Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Gelecek hayallerini ulaşılabilir hedeflere dönüştüren gençlerimizi destekliyoruz!” ifadelerine yer verildi. Burs almak isteyen öğrenciler, 15-30 Ekim tarihleri arasında belediyenin resmi internet sitesinden online başvuru yapabilirler. Başvuru için öğrencinin kendisi ya da ailesinin Maltepe’de ikamet etmesi şartı bulunuyor.

Ekim ayı boyunca farklı belediyelerden de benzer destek açıklamaları beklenirken, üniversite öğrencilerine yönelik bu tür eğitim desteklerinin artması, gençlerin eğitim hayatlarına önemli katkılar sunuyor.

Sabancı Vakfı'ndan ‘Ekim Zamanı’ buluşması Sabancı Vakfı'ndan ‘Ekim Zamanı’ buluşması

Vatandaşlar, belediyelerin ve bakanlıkların sunduğu diğer sosyal ve ekonomik desteklerle ilgili detayları, belediyelerin resmi siteleri ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirler. Özellikle evde bakım maaşı, sosyal destek ödemeleri gibi yardımların önümüzdeki günlerde hak sahiplerinin hesaplarına aktarılması bekleniyor.

Maltepe Belediyesi’nin bu önemli desteğiyle ilgili gelişmeleri ve diğer belediyelerin sunduğu yardımları takip etmeye devam edin!

Kaynak: Haber Merkezi