Deprem bölgesinde hizmet veren birçok eczanede ilaç sıkıntısı yaşanıyor. Doktorların yazdıkları ilaçlara ‘Elimizde yok. Daha sonra uğrayın’ şeklinde yanıtlar aldıklarını söyleyen vatandaşlar, “Canımızdan bezdik. Elimizde reçete eczane eczane dolaşıyoruz. Bazı eczaneler günler sonrası için gün veriyor. Hastalarımız da bizlerde zor durumdayız” dediler.

Depremden hemen sonra ki günlerde yaşanmayan ilaç sıkıntısının bugünlerde yaşanmasının manidar olduğunu hatırlatan vatandaşlar, “Hastane bulmak başlı başına iş, hastane buldunuz doktor bulmak şansa kalmış. Saatlerce kuyruk beklediniz ikisini de buldunuz bu kez ilaç reçetesi rezaleti başlıyor” dediler.

Şeker Hastalığı (Diyabet) ve Erken Teşhisin Önemi Şeker Hastalığı (Diyabet) ve Erken Teşhisin Önemi

Türk Eczacılar birliği ise; deprem zamanında “Her odanın eczacılarından oluşan ekiplerinin kendi bölgesinde üçer gün dönüşümlü kesintisiz hizmet verdiğini hatırlatarak, “Bildiğimiz kadarıyla deprem bölgesinde ilaç sıkıntısı yok. Depremin ilk günlerinde günlük yaklaşık 10 bin kişiye hizmet verirken ilaç sıkıntısı yaşamadık. Bugünde normal şartlarda gecikmeli giden ilaçlar olabilir ancak ilaç sıkıntısı yoktur” dendi. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi