CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, deprem konutlarının inşası sırasında tarihi eser veya yapı ortaya çıkması durumunda o bölgenin SİT alanı ilan edilip edilmeyeceği ve vatandaşların mağduriyetinin nasıl önleneceği konusunu Meclis gündemine taşıdı.

Konuyla ilgili soru önergesi veren Güzelmansur “6 Şubat ve sonrasındaki depremlerde adeta yerle bir olan Hatay’da kalıcı konutlar için çalışmalar başlamıştır. Ancak 8 bin yıllık geçmişe sahip olan, dünya üzerinde kurulmuş 23 medeniyetin 13’üne ev sahipliği yapan Hatay’ın toprak altında kalan gizli tarihinin kazdıkça ortaya çıktığı aşikârdır. Dolayısıyla rezerv yapı ilan edilen bölgelerde yapılan kazılarda gün yüzüne çıkacak tarihi eser ve yapılar olması durumunda, o bölgenin SİT alanı ilan edilip edilmeyeceği ve vatandaşların mağduriyetinin nasıl önleneceği konusu kamuoyun açıklanmalıdır dedi.

CHP’li Güzelmansur’un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelttiği sorular şunlar:

Mudanya'da balık tutarken kaybolan kişi aranıyor Mudanya'da balık tutarken kaybolan kişi aranıyor

Hatay’da rezerv yapı ilan edilen yerlerde ve diğer kalıcı konut çalışmalarının yapıldığı bölgelerde ortaya çıkmış herhangi bir tarihi eser ya da yapı var mıdır? Detayları nelerdir?

Rezerv yapı ilan edilen ve kalıcı konut yapımı başlayan bölgelerde tarihi eser ya da yapı ortaya çıkması durumunda izlenecek prosedür nedir?

Rezerv yapı ilan edilen ve kalıcı konut yapımı başlayan bölgelerde tarihi eser ya da yapı ortaya çıkması durumunda, bölgenin SİT alanı ilan edilmesi nedeniyle buralardaki binalarda mülkiyeti olan vatandaşların mağdur olmasını önlemek üzere planlanan bir çalışma var mıdır? Detayları nedir?

Editör: Haber Merkezi