Depremle birlikte neredeyse tamamı yok olan Antakya ve büyük bir bölümü yıkılan Defne ilçelerinde bu aralar en çok rağbet gören meslek inşaatçılık. Az hasarlı ve orta hasarlı binaların onarımına başlayan inşaat sektörü diğer bir taraftan da yeni binalarda çalışma yürütmeye başladılar.

TOKİ, Verdiği Parayı Geri İstiyor ! TOKİ, Verdiği Parayı Geri İstiyor !

Antakya ve Defnelilerin en çok rağbet ettiği yeni yapı türü ise tek veya en fazla iki katlı çelik binalar oluyor. Prefabrik evler tercih edilse de maliyetleri yüzünden istenilen düzeyde sipariş alınamıyor.

Tek katlı parsellerde inşaat yapmak isteyen yurttaşların şikâyeti ise parsel fiyatları. Depremden sadece bir ay önce 1 milyon lira ederinde ki parsellerin bugün için fiyatlarının 5 katına çıktığını anlatan vatandaşlar, “İnşaat veya prefabrik ev yaptırabilmek için imarlı parsel gerekiyor. İmarlı bir parsel satın alabilmek ise adeta zengin işi. Deprem öncesi 1 milyon lira ederinde ki parseller şimdilerde 4 ile 6 milyon lira arasında değişiyor. Bizim gibi dar gelirli insanların kendi parsellerinde ev yaptırabilmeleri neredeyse hayal oldu” dediler. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi