Hatay'ın Samandağ ilçesi Değirmenbaşı, Koyunoğlu, Yeşil Köy ve Aknehir mahallesi, bahçe sahipleri 20-30 yıl emek vererek yetiştirdikleri zeytin ağaçlarının TOKİ yapılması için kesilmesine karşı çıkıyorlar.

TOPAKLARI DEVLETTEN ZEYTİN ÜRETMEK AMACI İLE KİRALADIK

Bir araya gelen vatandaşlar , “Burası hazineye yani devlete ait, ama kimimiz 20, kimimiz 30 yıl önce devlete başvurarak, bu toprakları devletten zeytin üretmek amacı ile kiraladık, devlet bize fidanları kendisi verdi. Biz de bu dağlık, taşlık alanlara zeytin ektik, sırtımızda su taşıdık, kenarlarını taşlarla çevrildik, şimdi ise bize sorulmadan, bu alanları TOKİ için kullanılacağı ilan edildi." diyorlar.

YETKİLİLERE SESLENDİLER

Toprakların zeytin bahçesi olarak kalmasını isteyen Bahçe sahipleri,ü Samandağ Ziraat Odası Başkanı ve Değirmenbaşı Muhtarı Necati Odacı ile yaptığı açıklamada; “Bu mahallelerde de konuta ihtiyaç yoktur, kimin aklı ile hareket ediliyor anlamadık. Başta Cumhurbaşkanı ve Tarım Bakanın konuya el atmasını ve zeytin ağaçlarımızın kesilmesini önlemesini istiyoruz.” dediler.

Hatay'da hurdacılara yönelik operasyon yapıldı Hatay'da hurdacılara yönelik operasyon yapıldı

TOKİ KARARINI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİN

Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, ü“Zeytin üreticilerimiz, karda, kışta, yağmurda toplanmış gelmişler, biraz önce üzüntüden bir vatandaşımız baygınlık geçirdi. Cumhurbaşkanının ve Tarım bakanlığının iyi niyetle bu TOKİ kararını aldıklarını düşünüyorum. Fakir, fukaraya bir konut yapıyım düşüncesi ile bu karar alınmış olabilir. Ancak inanın bu mahallelerin değil, Samandağ'ın geneli, Samandağ'ın yerel yönetimlerin yanlış politikalarından ötürü bir konut stoku içinde bulunuyor. Bu üreticilerimizin elindeki bu toprakları alırsanız, bu insanların geçinebilecekleri bir durumdan çıkarlar.” Dedi.

SIRTIMIZDA SU TAŞIYARAK ZEYTİN YETİŞTİRDİK

Değirmenbaşı Mahalle Muhtarı Necati Odacı ise “Başta Cumhurbaşkanı ve devlet yetkililerine sesleniyoruz. Tarım alanını bize bağışlayın ve biz zeytinlerimizi yetiştirmeye devam edelim.” Diye konuştu.

Kenan CENGİZ

Editör: Haber Merkezi