Meta, WhatsApp desteğini birçok eski cihazdan kaldırıyor. Belirli bir tarih belirlendi ve bu tarihten itibaren desteklenmeyen telefonlarda WhatsApp kullanılamayacak.

WhatsApp, dünya genelinde popüler bir mesajlaşma uygulamasıdır ve geçmişte aldığı bir kararla, uygulamanın yalnızca Android 5.0 ve üzeri işletim sistemlerine sahip telefonlarda kullanılabileceğini duyurmuştu.

WHATSAPP’TAN ESKİ CİHAZLARA DUYURU

WhatsApp, birçok yeni güncelleme ve özellik ekleyerek, Android için minimum sistem gereksinimini 6.0 sürümüne yükseltmeye hazırlanıyor. Meta tarafından alınan bu karar başlangıçta bazı kullanıcıları endişelendirmiş olsa da, 2015 yılında çıkan Android 6.0 sürümünün 'Marshmallow' adıyla bilindiğini hatırlamak önemli. Günümüzdeki akıllı telefonların çoğu bu tarihten sonra üretildiği için, bu değişiklik yalnızca küçük bir kullanıcı kitlesini etkileyecek.

WHATSAPP HANGİ TELEFONLARDA DESTEĞİ KESECEK

Buna ek olarak, WhatsApp’ın iOS için de bir güncelleme yapması ve yıl sonuna kadar iPhone 7 serisini destek dışı bırakması bekleniyor. Kasım ayında desteği sona erecek telefonlar ise şu şekilde:

- Nexus 4

- Nexus 7

- Nexus 10

- HTC One M7

WHATSAPP ROOT İŞLEMİ ENGELLENECEK

Birçok kullanıcı, Whatsapp ve diğer üçüncü taraf uygulamalarda daha fazla özellik elde etmek için telefonlarına 'root' işlemi uyguluyor. Bu işlem sayesinde aynı telefonda birden fazla WhatsApp sürümü çalıştırılabiliyor ve Google’ın onaylamadığı uygulamalara erişim sağlanabiliyor.

Uzmanlardan kritik uyarı : Yapay zeka cevaplarıyla sizi öldürebilir! Uzmanlardan kritik uyarı : Yapay zeka cevaplarıyla sizi öldürebilir!

Ancak META, root işlemi yapılmış telefonların güvenlik risklerine dikkat çekerek, bu cihazların çalışmasını engellemek amacıyla yeni bir güncelleme planladığını duyurdu. WhatsApp’ın yalnızca standart ayarlarda çalışacağına dikkat çeken uzmanlar, kullanıcıları root işlemini kaldırmaları konusunda uyarıyor.

Muhabir: Kenan Cengiz