Sağlık Bakanı Memişoğlu, Yenidoğan Çetesi skandalına ilişkin yeni açıklamada bulundu. Sadece yenidoğan değil tüm branşlara denetimlerin süreceğini söyleyen Bakan Memişoğlu, "Özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformlar da bakanlığımızın gündemindedir." dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu operasyonun detaylarını anlattı! İşte yenidoğan çetesi böyle çökertildi

İstanbul merkezli, Çorlu ve Tekirdağ'da yenidoğan 12 bebeği gereksiz yere yoğun bakım ünitesinde yatırarak ölümüne yol açan şebekeye yönelik soruşturma kapsamında 10 hastanenin kapısına mühür vuruldu. Yenidoğan Çetesi'nin arasında geçen skandal konuşmalar gündeme bomba gibi düşerken Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan yeni açıklama geldi.

Özel sağlık kurumlarına yapısal reformun gündemde olduğunu söyleyen Bakan Memişoğlu, "Denetimlerimiz her zamankinden daha sıkı bir şekilde gece-gündüz yapılmaya devam edilecektir." dedi.

Sosyal medya platformu X üzerinden  açıklama yapan Bakan Memişoğlu şu ifadeleri kullandı:

SAĞLIK SİSTEMİNİ SUİSTİMAL ETTİLER

"Sağlık sistemimizi suistimal ederek vatandaşlarımızı ve en değerli varlıkları olan evlatlarını tehdit edenlere göz açtırmamak için süregelen denetimlerimiz her zamankinden daha sıkı bir şekilde gece-gündüz yapılmaya devam edilecektir.

TÜM BRANŞLARA GECE GÜNDÜZ DENETİM

Mevcut sağlık hizmetlerimizi hiçbir aksama ve suistimale izin vermeden sürdürürken, Bakanlığımızın denetim ekipleri sadece yenidoğan branşı için değil hastanelerdeki tüm branşların denetlenebilmesi amacıyla tam kapasiteyle sahada olacaktır.

Bu Meyve Kansere Karşı Savaş Açıyor! Bu Meyve Kansere Karşı Savaş Açıyor!

ÖZEL SAĞLIK KURUMLARINA YAPISAL REFORM

Mevcut denetleme sisteminin güncellenmesi ve her branştan konusunda uzman hekimler ve akademisyenlerden oluşan komisyonlar oluşturulacaktır. Özel hastanelere ilişkin denetimler aralıksız devam ederken Özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformlar da bakanlığımızın gündemindedir.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İTİBARINI ZEDELEYEN BİR AVUÇ ÇETE

Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız. Afetlerde, salgın hastalıklarda büyük fedakarlıklarla görev yapan sağlık çalışanlarımızın itibarını da bir avuç açgözlü çeteye çiğnetmeyeceğiz!"

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu