MEB duyurdu: Puanlar Yeniden Hesaplanıyor, Öğrencilere yeni kayıt hakkı MEB duyurdu: Puanlar Yeniden Hesaplanıyor, Öğrencilere yeni kayıt hakkı

Hatay Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Fatma Oduncu yeni eğitim öğretim sezonu öncesinde yaptığı açıklamasında, “Yeniden küllerimizden doğabilmek için var gücümüzle çalışmaktayız” dedi.

Başkan Oduncu açıklamasının devamında: ”6 Şubat tarihinde yaşadığımız deprem felaketi sonrasında her alanda olduğu gibi; Hatay genelinde bulunan özel okul öncesi eğitim kurumlarımızın maalesef çok büyük bir kısmı zarara uğramıştır. Hepimiz için zor olan bu süreç içerisinde; bizler de, çocuklarımızı teslim aldığımızda onları güvenle ağırlayabileceğimiz hasarsız binalar ve alternatif çözümler bulmaya çalıştık. Ve ilgili bakanlıklarımızla irtibatta kaldık.

Bu sözü geçen kurumlarımızın tamamı eğitim kapsamındaki küçük ölçekli işletmelerdir. Ve bu işletmeler; maalesef ki deprem sonrasında kalkınmada öncelikli sektörler arasında olamadı. Ve birçok imkandan faydalanmadı.

Bu sebepten; bu yeni eğitim -öğretim dönemimizde, hedeflediğimiz kurum sayısıyla, bizi bekleyen veli ve çocuklarımızın tamamına kavuşamamanın derin üzüntüsü içerisindeyiz.

Hatay genelinde bulunan ortalama 117 özel kreş ve gündüz bakımevi ile özel anaokullarımızdan, şu an maalesef en fazla 35 tanesi öğrenci kabulüne başlayabilmiştir. Bunların 8 tane kadarı Defne ve Samandağ ilçelerimizde, geri kalanı diğer ilçelerimizdedir. Antakya ilçemizde maalesef herhangi bir kurumumuz öğrenci kabulüne henüz başlayamamıştır.

Bizler; tam gün eğitim ve bakım hizmeti veren kurumlar olarak; bu şehrin en etkin ve gerekli dinamikleri arasında bulunmaktayız. Çünkü çalışan tüm bebekli, çocuklu annelerimizin büyük bölümünün, sabah işlerinden önceki uğrak yerleri, çocuklarımızın ikinci yuvasıyız.

KENDİ İMKANLARIMIZLA VAR OLACAĞIZ

Ve biz özel okul öncesi sektörü olarak; her zaman kendi imkanlarıyla var olmaya çalışan, özellikle kadın istihdamına katkı sağlayan, minik kalpleri geleceğe güvenle hazırlayan, şehrine, değerlerine, Atasına, ülkesine ve bayrağına bağlı kurumlarız. Ve afet sonrasında yeniden küllerimizden doğabilmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Buradan tüm kurumlarımız adına; sayın devlet büyüklerimizden ve ilimizin ileri gelen STK larından bu kurumlarımızın tekrar ayağa kalkabilmesi için fırsatların tanınmasını istirham ediyoruz. Ve sevgili velilerimize; özellikle bu olumsuz şartlarda; Milli Eğitim ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarının birisinden resmi onayı olmayan yerlere çocuklarınızı tam gün emanet etmememiz gerektiğini hatırlatmak isteriz. 2023-2024 eğitim- öğretim yılının tüm velilerimize, öğretmenlerimize, emekçilerimize, kurum müdürlerimize ve sevgili çocuklarımıza hayırlı olmasını dileriz.” ifadelerine yer verdi. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi