Hatay Valiliği, Ahilik Teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli’yi anmak ve Ahilik ilkelerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen “37. Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı” kutlamalarına ev sahipliği yaptı. Tören, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, milletvekilleri, il ve ilçe protokol üyeleri, esnaf odaları temsilcileri ile çok sayıda esnaf ve zanaatkârın katılımıyla gerçekleşti.

Programda, ilin Ahisi, kalfası ve çırağına ödülleri takdim edilerek Ahilik Kaftanı Giydirme Töreni düzenlendi. Tören sırasında yaptığı konuşmada Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Ahilik kültürünün önemine vurgu yaparak, bu kadim mirasın günümüzde de yaşatılmasının hem bireysel hem de toplumsal anlamda daha iyi bir gelecek inşa edilmesine katkı sağlayacağını belirtti.

AHİLİK, BİREYİ TOPLUMA FAYDALI HALE GETİRİR

Vali Masatlı, Ahilik kültürünün medeniyetimizin köklü değerlerinden biri olduğunu ve günümüz dünyasında da esnaf ve zanaatkârlar arasında yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti. Ahilik prensiplerinin insanı önceleyen, dayanışmayı ve adaleti esas alan bir kültür olduğunu belirten Vali, "Ahilik, bireyi topluma faydalı hale getirirken, toplumun da daha ahenkli ve huzurlu bir yapı içinde gelişmesini sağlar," dedi.

Törende ayrıca esnaf ve zanaatkârların başarılarının ödüllendirilmesinin, Ahilik geleneğinin günümüzde de yaşatılmasının bir simgesi olarak değerlendirildi. Ahilik Kaftanı giydirme töreniyle onurlandırılan ilin Ahisi Mustafa Güler, İl Kalfası Ali Ekram, İl Çırağı Temim Özenir büyük takdir topladı.

Hatay, Altınözü'nde Elektrik Kesintisi Uyarısı Hatay, Altınözü'nde Elektrik Kesintisi Uyarısı

Tören ardından katılımcılara etli pilav ikramında bulunuldu.

Muhabir: Mahmut SİVRİ