Marmara, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun belirli bölgelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Karadeniz kıyıları, Sakarya, Bolu ve Kars çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması beklenirken, yetkililer bu bölgelerdeki vatandaşları olası sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya davet etti.

Hava Durumu Detayları

Meteoroloji yetkilileri, Marmara’nın kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak yağışlar nedeniyle oldukça etkileneceğini belirtirken, özellikle Sakarya çevrelerinde bu yağışların gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğini duyurdu. Marmara Bölgesi genelinde ise sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek.

Akdeniz bölgesinde ise Doğu Akdeniz illerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği ifade edildi. Hatay başta olmak üzere Adana ve çevresinde sağanak yağışlar etkisini gösterecek.

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Sıcaklıklar, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinde mevsim normalleri civarında seyredecek. İç ve güney bölgelerde ise sıcaklıkların normallerin 3 ila 5 derece altında olacağı öngörülüyor. Bu durum özellikle İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesine yol açacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve batı bölgelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Karadeniz bölgesi ve doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette esecek.

Sağanak Yağmur FotoKuvvetli Yağış Uyarısı

Özellikle Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Bolu ve Kars çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerektiği bildirildi. Yetkililer, ayrıca gök gürültülü sağanak yağışların beraberinde yıldırım riskini de artırabileceğini ifade etti.

Bölgelere Göre Hava Durumu

  • Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Sakarya'da kuvvetli yağışlar gece saatlerinde etkili olacak.
  • İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Ankara'da yerel sağanaklar görülecek.
  • Doğu Anadolu Bölgesi: Kars ve Erzurum başta olmak üzere bölge genelinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyredecek.

Hatay Balık SezonDenizlerde Hava Durumu

Karadeniz’de fırtına ve Güney Ege’de fırtınamsı rüzgarlar bekleniyor. Özellikle Batı Karadeniz’de kuzeyli yönlerden esen rüzgarın kuvvetini artıracağı ve dalgaların 3,5 metreye kadar ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Yağmur SağanakTedbir Çağrısı

Meteoroloji yetkilileri, özellikle kuvvetli yağışların beklendiği bölgelerde yaşayan vatandaşları tedbirli olmaya çağırarak, sürücülere dikkatli olmalarını, yağışlı havalarda su birikintileri ve olası kaygan yollar nedeniyle hızlarını azaltmaları gerektiğini hatırlattı.

Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasıyla 12 bin 519 hekimin ataması yapıldı Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasıyla 12 bin 519 hekimin ataması yapıldı

Hava durumuna dair gelişmeler yakından takip edilmeli ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları dikkate alınmalıdır.

Editör: Haber Merkezi