Hatay’ın gözde tatil yerlerini barından ve sahiliyle söz ettiren Arsuz, Karaağaç sahilinin son hali herkesi şok etti.

VATANDAŞLAR YETKİLİLERE SESLENDİ

“Yeşil Gelecek İş Birliği Protokolü” imzalandı “Yeşil Gelecek İş Birliği Protokolü” imzalandı

Bölgede ikamet eden vatandaşlar çöplerin alınmadığını, bazı vatandaşların duyarsızca hareket ettiğini ve etrafa atılan çöplerin turistik bölgeyi adeta çöplük yuvasına çevirdiğini ifade ettiler.

Çöplük nedeniyle yüzülecek durumun bile kaymayan sahilin, biran önce temizlenmesini isteyen vatandaşlar başta belediye yetkilileri olmak üzere ilgili tüm kurumlara seslendi.

KAYNAĞI BELLİ OLMAYAN PETROL KİRLİLİĞİ KIYIDA BİRİKTİ

Bir diğer yandan ise HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ise üArsuz’da denizden gelerek kıyıya ulaşan ancak kaynağı belli olmayan petrol kirliliğinin, kıyılarda birikme riskine karşı gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler İskenderun, Arsuz, Dörtyol, Erzin, Payas, Samandağ ve Yayladağı olmak üzere denize kıyısı olan 7 ilçede 80 personel ile deniz ve kıyı temizliği çalışmalarının aralıksız sürdüğünü dile getirdi. Yetkililer, kıyı kirliliğinin kontrol altına alınması amacıyla petrol atıklarının temizlik çalışmasının yanısıra, Hatay kıyı şeridi boyunca deniz canlıları, deniz kaplumbağaları ve kuşların yaşamlarını etkilememesi, ekosistemin korunması amacıyla temizlik çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü, kirlilik tamamen ortadan kalkana kadar da mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini ifade etti. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi