Cem Eren Anadolu Lisesi Öğrencilerini Bekliyor Cem Eren Anadolu Lisesi Öğrencilerini Bekliyor

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, tüm vatandaşları bu yıl 22.’si düzenlenecek olan geleneksel Kültür, Sanat ve Aba Güreşi festivaline davet etti.

Yayladağı Kaymakamlığı ortaklığıyla gerçekleşecek festival ile ilgili açıklama yapan Başkan Yalçın; “Devrent Sosyal Tesislerimizde Geleneksel Aba Güreşi Festivali öncesi çalışmalarımız tamamlandı. Misafirlerimize ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak ve festival süresince keyifli vakit geçirmeleri için personellerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. 22’ncisini düzenleyeceğimiz Festival kapsamında 10-11 Ağustos tarihlerinde yapılacak etkinliklerimizde ve Devrent Sosyal Tesislerimizde bulunan rekreasyon alanlarımızda vakit geçirmek için herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜREŞ AĞALIĞINI CİHAT YAYCI PAŞA ÜSTLENDİ

Kortej yürüyüşü ile başlayacak program ardından çocuk etkinlikleri ile sürecek. Ardından Halil İbrahim Akdaş ve Batuhan Ergüt, konseri düzenlenecek. Gecenin finalinde sahneye ünlü sanatçı Uğur Aslan çıkacak. Hatay’ı Türkiye’de tanıtma görevini gönüllü olarak sürdüren Aslan, eğlenceli sahne şovu ve birbirinden güzel şarkılarıyla katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşatacak. Pazar günü sabah 08.00 itibariyle aba güreşi tartıları gerçekleşecek. Saat 10.00’da ise Yayladağı’nın ata sporu Aba Güreşi müsabakaları başlayacak. Gün boyunca katılımcılar aba güreşine doyacak. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu katkılarıyla gerçekleşecek olan güreşlerin ağalığını ise Prof. Dr. Cihat Yaycı paşa üstlenecek. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi