Coca-Cola, sadece yedi ay önce piyasaya sürdüğü Coca-Cola Spiced ve Coca-Cola Spiced Zero Sugar tatlarının üretimini durduracağını açıkladı. Şirket, çarşamba günü yaptığı açıklamada, baharat içerikli bu tatların yeni ürünlerle değiştirileceğini duyurdu. Coca-Cola, tüketici beğenilerini sürekli gözden geçirdiklerini ve ürün yelpazelerini buna göre ayarladıklarını belirtti, ancak bu ürünlerin neden kaldırıldığına dair kesin bir sebep sunmadı.

Bu tatlar, ABD ve Kanada’da 19 Şubat’ta raflarda yerini almıştı ve Coca-Cola'nın Kuzey Amerika portföyüne üç yıl aradan sonra eklediği ilk kalıcı ürünlerdi. Ancak ürünlerin hızla piyasadan çekilmesinin, düşük performans veya talep yetersizliğiyle bağlantılı olabileceği düşünülüyor.

Satışlarda Düşüş ve Boykotlar

ÇEKÜL'den 'Sürdürülebilir Turizm' çağrısı ÇEKÜL'den 'Sürdürülebilir Turizm' çağrısı

Coca-Cola'nın bu kararı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından boykot kampanyalarıyla karşı karşıya kalması ve Orta Doğu’daki satışlarında düşüş yaşadığı bir dönemde geldi. Coca-Cola İçecek A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Orta Doğu’daki hassas siyasi ortam ve tüketici duyarlılığı nedeniyle yıl sonu için satış hacmi beklentilerini düşürdüğünü bildirdi. Şirket, daha önce orta-tek haneli büyüme beklerken, bu beklentisini yatay veya düşük-tek haneli büyümeye revize etti.

Muhabir: Kenan Cengiz