Antakya Uzun Çarşı’nın sokakları çöp ile baş başa. Yol kenarlarına, mahalle aralarına bırakılan ve atılan çöplerle Çarşının içi adeta bir çöplüğe dönüşüyor. Çöplerin kokusu, suları ve açıkta kalması çevreye kötü bir görüntü sunuyor ve insan sağlığını tehlikeye atıyor.

Yaşanan deprem felaketinden sonra en fazla kaybın olduğu Antakya’da çöpler sorumsuz kişiler tarafından mahalle aralarına saçılıyor. Vatandaşlar sorumsuz vatandaşlara seslenerek “Bu ne hal ya böyle bir şey olabilir Mi? duyarlılık bekliyoruz.” Dediler.

SORUN BİTMEK BİLMİYOR

TOKİ, Verdiği Parayı Geri İstiyor ! TOKİ, Verdiği Parayı Geri İstiyor !

Vatandaşlar: “insanları çok uyarıyoruz fakat uyarmamız bir işe yaramıyor. Çöp yuvasına dönüşen çarşının durumu bizleri çok üzüyor. Zaten depremden dolayı şehrimiz berbat bir halde, her yer toz, toprak, moloz. Biraz hassasiyet bekliyoruz. Bu çöpler bizim sağlığımızı da tehlike altına atıyor çünkü gerçekten çok kötü kokuyor. Zaten Hatay’da asbest tehlikesi var bir de üstüne bu tür sorunlar. Hatay’da artık sorun bitmek bilmiyor. Artık bitsin istiyoruz ve şehrimizde rahat rahat, temiz temiz yaşamak istiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz çöp atan kimi görürseniz görün hepsine idari yaptırımlar uygulayın belki o zaman bir daha atmazlar.” İfadelerini kullandılar. Kenan Cengiz

Editör: Haber Merkezi