Başkan Nazmi Ceylan, “Düzensiz göçmen meselesi maalesef son zamanlarda ülkemizin bekasını tehdit eden en büyük sorun haline gelmiştir. Bu sorun, sadece güvenlik meselesi olmaktan çıkmış, aynı zamanda toplumsal huzuru da tehdit eden bir boyuta ulaşmıştır. Her gün yeni olaylarla, düzensiz göçmen nüfusunun kontrolsüz şekilde artması nedeniyle halkımızın duyduğu kaygı derinleşmektedir” dedi.

Ceylan

İYİ Parti Hatay İl Başkanı Nazmi Ceylan açıklamasının devamında, “Bu bağlamda, düzensiz göçmen nüfusunun tam anlamıyla tespit edilmesi ve sahte vatandaşlıkların iptal edilmesi gerekmektedir. Geçmişte yapılan yanlış politikalar, bugün bu sorunun bu denli büyümesine yol açmıştır. Artık köklü ve cesur adımlar atılmalı, devletin asli görevlerinden biri olan güvenlik ve huzur sağlanmalıdır. İYİ Parti olarak, bu konuda kararlıyız ve gerekli adımların atılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“ARTIK KONTROL EDİLEMİYOR”

“Devlet olmanın en temel koşulu, halkının güvenliğini sağlamaktır” ifadesine yer veren Başkan Ceylan, “Ancak güvenliğin sağlanamadığı bir ortamda, hukuki düzenin varlığından bile bahsetmek zorlaşır. Suriye’deki iç karışıklıkla başlayan ve sonrasında diğer ülkelerden gelen düzensiz göçmen akını, bugün artık kontrol edilemez bir noktaya ulaşmıştır. Bu durum, sadece güvenlik kaygıları yaratmakla kalmayıp, aynı zamanda toplumsal yapıyı da ciddi şekilde sarsmaktadır. Sokaklarımızda suç işleme potansiyeli yüksek kişilerin dolaşması, halkımızın devlete olan güvenini zedelemektedir” diyerek şu görüşlere yer verdi;

“3 KASIM TARİHİNDE SOKAGA ÇIKMA YASAKLI NÜFUS SAYIMI OLSUN”

Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’nun çağrısı doğrultusunda 3 Kasım 2024 tarihinde kapalı, yani sokağa çıkma yasaklı bir nüfus sayımı yapılmasını talep ediyoruz. Bu sayım, ülkemizdeki düzensiz göçmen sorunun ne kadar ciddi boyutta olduğunu anlamamız için büyük önem taşımaktadır. Ayrıca partimizin, sahte yollarla vatandaşlık almış kişilerin tespit edilmesi ve vatandaşlıklarının iptali için başlattığı ve halihazırda Danıştay’da devam eden hukuki sürecin de Hatay İl Başkanlığı olarak en büyük destekçisi ve takipçisiyiz. Bu meselede üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız.

“GEREKLİ ÖNLEMLER ACİLEN ALINMALI”

HBB’de “ATM PERSONELİ” Kalmayacak HBB’de “ATM PERSONELİ” Kalmayacak

Ülkemizin bu duruma daha fazla seyirci kalması mümkün değildir, gerekli önlemler acilen alınmalıdır. Bu süreçte kolluk kuvvetlerimizden tek beklentimiz; ülkemizden Avrupa’ya geçmeye çalışan göçmenleri yakalama konusunda göstermiş oldukları hassasiyeti, ülkemize yasadışı yollarla girmeye çalışan göçmenler için de göstermeleridir. Düzensiz göçmenlerin yaratmış olduğu sıkıntıların en yakın tanıkları olan ve bu problemlerle senelerdir baş etmek zorunda kalan Hatay halkı için yaşanan hukuki süreçlerin ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden problemlerin her zaman takipçisi olacağımızı tekraren kamuoyuna saygılarımızla sunarız.”

Muhabir: Zeynep Yüksek