Amazon Türkiye ve Hayalime Ortak Ol Topluluğu işbirliğiyle Hatay'ın Antakya ilçesinde hayata geçirdiği "Gülümseten Hayaller Topluluk Evi"nde düzenlenen atölye ve eğitimler, birinci yılını tamamladı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerin meydana geldiği dönemde yardım çalışmalarını destekleyen Amazon Türkiye, geçen yıl Hayalime Ortak Ol Topluluğu işbirliğiyle Hatay, Serinyol'da Gülümseten Hayaller Topluluk Evi'ni hayata geçirmişti.
"Serinyol El Ele Dayanışma Derneği" yerleşkesinde yer alan merkezde yıl sonuna kadar 1500 kişinin faydalanması hedeflenirken yıl boyunca düzenlenen atölye ve eğitimlerle 2 bin 500'den fazla kişiye ulaşıldı.
Katılımcılardan 177 kişi psikososyal destek alırken 421 çocuk ve genç "Hayalimi Kodluyorum" atölye çalışmalarına katıldı.
Etkinlik atölyesinde düzenlenen sanat terapisi temelli programlar, müzik atölyeleri, dans, hareket ve beden farkındalığı eğitimleri, grup oyunları gibi çeşitli etkinliklere katılanların sayısı ise 1934 oldu. Topluluk evinin ilk yılında sağladığı fayda sonucunda merkez yerel paydaşlara devredilmeden önce Amazon Türkiye ve "Hayalime Ortak Ol Topluluğu" işbirliğinde ikinci yıla uzatıldı.
Merkezde düzenlenen sanat terapisi temelli programlar, müzik terapisi temelli atölyeler, dans - hareket ve beden farkındalığı çalışmaları, grup oyunları ve eğitim destek programlarla çocukların ve gençlerin gelişimleri destekleniyor. Ayrıca bireysel ve grup psikososyal destek oturumları, eğitmenlere yönelik iyi olma hali (wellbeing) seansları, topluluk buluşmaları ve çevrim içi danışmanlık seansları da merkezde verilen hizmetler içerisinde yer alıyor.
İlk olarak geçen yıl Ege Bölgesi'nde başlayan ve öğrencilerin "STEM" becerileri kazanmaları için gerekli eğitim araçlarının ve kodlama eğitimlerinin sunulduğu "Hayalimi Kodluyorum" eğitimleri Hatay'daki çok yönlü ve çok paydaşlı "Gülümseten Hayaller Topluluk Evi"nde veriliyor.
Amazon Türkiye'den gönüllü çalışanlar ve "Hayalime Ortak Ol Topluluğu" gönüllüleri tarafından yüz yüze verilen eğitimlerle de bölgedeki öğrencilerin 21'inci yüzyıl becerileri kazanmaları ve akademik başarılarının desteklenmesi hedefleniyor.
AA