Deprem felaketi ardından 7 ay geçti. Deprem felaketinden etkilenen diğer iller normale dönerken özellikle Hatay’ın 4 ilçesinde hayat normale dönmedi.

7 AY GEÇTİ, HATAY’DA YAŞAM NORMALE DÖNEMİYOR!

Hatay’da sağlık ve hijyen sorunları başta olmak üzere pek çok çözümsüz konu var. Eğitim yılının başlamasına sayılı günler kala hasarlı okulların boşaltılamaması, barınma, kış öncesi ısınma ve su baskını gibi sorunlar hala çözüm bekliyor.

Binlerce yaşamın son bulduğu, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin üzerinden tam 7 ay geçti. Buna karşın depremin en büyük zarar verdiği Hatay’da sorunlar ilk günkü kadar taze ve çözüme ulaşmamış halde. Bu yüzden kentte yaşam yeniden normale dönemiyor.

EN BÜYÜK SIKINTI SUSUZLUK

Binlerce binanın yıkılmayı beklediği şehirlerde yıkımın uygun şartlarda yapılmaması ve yerinde ayrıştırma işlemine özen gösterilmemesi halk sağlığı için tehdit oluşturuyor.

Hataylıların Merak Ettiği Görüşme Hataylıların Merak Ettiği Görüşme

Vatandaşlar, sürecin yavaş ilerlemesinden şikâyetçi. Deprem bölgesindeki genel sorunlardan bir diğeri de artan kira fiyatlarının da etkisiyle kronikleşen konaklama sorunu. Öte yandan yıkılan binalarla ilgili hukuki sürece ilişkin olarak da depremzedeler, yargının adil ilerlemesine ilişkin kaygılı. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi