Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 500 bini aşkın engelli ve yaşlı vatandaşın ailelerine evde bakım ödemesi yaptıklarını söyledi.

Bakan Yanık, Mersin Otizm Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezini ziyaret etti.

Buradaki konuşmasında dünyada doğurganlık hızının düştüğünü ve yaşam süresinin uzadığını belirten Yanık, nüfus yaşlanmasının önemli bir gündem olduğunu ifade etti.

Hatay, Altınözü'nde Elektrik Kesintisi Uyarısı Hatay, Altınözü'nde Elektrik Kesintisi Uyarısı

Sosyal hizmetler alanında başarı oranı yüksek bir süreç yürüttüklerine işaret eden Yanık, kuruluşlarda bakıma ihtiyacı olan yaşlılara uzun süreli bakım hizmeti, kendi evinde yaşamını sürdürmek isteyenler için de evde bakım, gündüzlü bakım hizmeti ve sağlık hizmeti desteği gibi farklı seçenekler sunduklarını anlattı.

PİLOT İLLERE GÜNDÜZLÜ BAKIM VE AKTİF YAŞAM MERKEZİ KURACAĞIZ

Avrupa Birliği iş birliğiyle "Türkiye'deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı" kapsamında "En Kırılgan Gruptaki Türk Vatandaşları ile Geçici Koruma ve Uluslararası Koruma Altındaki Kişilerin Sosyal Hizmetlere Erişiminin Arttırılması Projesi"ni (SOHEP) başlattıklarını belirten Yanık, şöyle devam etti:

"Bu projeyle çocuk, kadın, engelli ve yaşlı bireyler başta olmak üzere hem Türk vatandaşlarına hem de geçici ve uluslararası koruma altındaki bireylere yönelik koruyucu ve önleyici hizmetlerin iyileştirilmesini amaçlıyoruz. Bu proje kapsamında, Adana, Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Bursa ve Osmaniye illerimizde vatandaşlarımıza ve geçici koruma altındaki bireylere hizmet veren 6 pilot Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi kuracağız. Bu merkezler vasıtasıyla yaşlılarımıza günlük bakım, danışma, dayanışma, rehabilitasyon hizmetleri ile evde bakım desteğini de ayrıca sunmuş olacağız.” Dedi.

AA

Editör: Haber Merkezi