Dünyaca Ünlü Fransız Arazi Sanatçısı Saype’ninü Duvarların Ötesi'nde (Beyond Walls) isimli projesinin tanıtım toplantısında konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Deprem gerçeği unutuluyor gibi bir hal var. Tam bu zamanda bu organizasyonun yapılması ve iki değerli devletin Türkiye temsilcisi olan büyükelçilerinin burada olması bizi gerçekten çok mutlu etti. Dünya çapında bir sanatçımızın buraya destek vermesi ve birçok sivil toplum örgütümüzün belediyelerimizin bu konuya katkı sağlaması tekrardan dikkatleri Hatay ve diğer depremzede illerin üzerine çekecektir. Medeniyetler şehri Hatay'ın tekrar ayağa kalkması çok önemli. Çünkü buradaki özellikle kültür medeniyet birikimi, tarihin seviyesinden geçen o tarihi derinlik gerçekten de başka hiçbir şehirde yok. Bu şehri ayağa kaldırmak hepimizin insani görevidir.” dedi.

Hatay’daki yıkım sonrası şehri sadece yerel ve ulusal imkanlarla hızlı bir şekilde tekrardan ayağa kaldırmanın gerçekten zor olduğuna dikkat çeken Savaş,ü dünyanın tekrardan buraya dostluk elini uzatmasına ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Eren’den Bayındır’a Hayırlı Olsun Ziyareti Eren’den Bayındır’a Hayırlı Olsun Ziyareti

HBB Başkanı Savaş,  Dünyaca Ünlü Fransız Arazi Sanatçısı Saype, , İsviçre Büyükelçisi Jean Daniel Rush ve Fransız Büyükelçisi Isabelle Dumont’a katkılarından dolayı teşekkür etti. Kenan Cengiz

Editör: Haber Merkezi