"Kamikaze sivrisinekler" olarak adlandırılan bu böcekler, insanları ısırdıktan sonra ciddi yaralanmalara sebep oluyor. Özellikle evlerinde ve yaşadıkları alanlarda sinek saldırısına uğrayan vatandaşlar, kaşıntı ve enfeksiyon nedeniyle hastanelere akın ediyor.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, sivrisinek ısırıkları nedeniyle oluşan yaraların boyutları ve şiddeti gözler önüne seriliyor. Vatandaşlar, "Bir sinek ısırığı bu hale gelmemeli" diyerek yetkililere çağrıda bulunuyor.

Hastaneler Dolup Taşıyor

Hastaneler, sinek ısırıkları yüzünden yara alan ve enfeksiyon kapan hastalarla dolmuş durumda. Doktorlar, hastalara antibiyotik tedavisi uygulamak zorunda kalıyor. Ancak, bu tedavinin yeterli olup olmadığı ve yayılma hızının nasıl kontrol altına alınacağı konusunda belirsizlik sürüyor.

Hatay'da gıda işletmeleri denetlendi Hatay'da gıda işletmeleri denetlendi

Vatandaşlar Yetkililerden Açıklama Bekliyor

Halk sağlığını tehdit eden bu durum karşısında, vatandaşlar yetkililerden acil çözüm bekliyor. Sivrisineklerin yayılmasının önlenmesi ve gerekli ilaçlamaların yapılması için adım atılmasını isteyen vatandaşlar, kamu kurumlarının sessiz kalmasından şikayetçi.

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu