Süper ligin 8. Haftasında Sivasspor deplasmanına çıkan ve 42. Dakikadan itibaren 10 kişi oynayan Atakaş Hatayspor rakibini 1-2 yenerek ilk galibiyetini aldı.

Teknik Direktör Volkan Demirel ile ilk maçına çıkan Atakaş Hatayspor deplasmanda Sivasspor'a konuk oldu. İlk dakikalardan itibaren kazanma arzusu ile maça başlayan bordo beyazlılar'da bu istek oyuna yansıdı ve 14. Dakikada sol kanattan açılan ortada ikinci direkte topa El Kabinin dokunması ile 1-0 öne geçti. Golden sonra oyunu elinde tutan Hatayspor yakaladığı hava ile 20. Dakikada Bertuğ ile farkı 2’ye çıkardı. Üst üste gelen gollerden sonra Hatayspor ceza sahasına yerleşen Sivasspor'da açılan ortada arka direkte boşta kalan Erdoğan Yeşilyurt 23. Dakikada farkı Bir’e indirdi.
Golden sonra iyice topu ayağında tutan Sivasspor ataklarını sıklaştırdı. 42. Dakikada rakibine yaptığı müdahale ile sarı kart gören Ruben Ribeiro hakemi alkışlayarak tepki gösterince aynı dakikada ikinci sarı kartı görerek kırmızı kart ile takımını 10 kişi bıraktı. İlk yarı da başka gol olmayınca Hatayspor devre arasına 1-2 önde girdi.

ERCE KALEDE DEVLEŞTİ

İkinci 45 dakikaya hızlı ve istekli şekilde başlayan ev sahibi ekip Sivasspor ilk dakikalardan itibaren Hatayspor yarı sahasına yerleşti. Gerçekleştirdi ataklar ile Hatayspor kalesini zorlayan Sivasspor, kaleci Erce Kardeşlere takıldı. Uzaktan çekilen şutlar ve ceza sahası içerisinde yakalanan pozisyonlarda kalesini gole kapatan Erce 3 puanın alınmasında başrol oynadı. Ikinci yarı gol sesi çıkmayınca Hatayspor ilk yarıda attığı gollerle maçı 1-2 kazandı.

İLKLERİN MAÇI OLDU

Naby Keita vazgeçti Naby Keita vazgeçti

Oynanan karşılaşmada Hatayspor için bir çok konuda ilkler yaşandı. Bordo Beyazlılarda bu sezon ilk galibiyetini aldı, Hatayspor ilk galibiyetini deplasmanda alarak bu konuda da ilki yaşadı. 8. Hafta itibari ile Hatayspor ilk kez bir maçta iki gol bulurken Bertuğ ilk kez 11’de oynadı ve ilk kez gol attı. Mahmut SİVRİ

Editör: Haber Merkezi