Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, beraberindeki heyetle Yavru Vatan Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği ziyaretlerde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı 22-23 Ekim tarihleri arasında düzenleyecekleri 6. Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivaline davet etti.

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karabaş, İl Başkan Yardımcısı İbrahim Paç, İlçe Başkanı Yusuf Bulanık ve Altınözlü işdamları ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerde, Başkan Sarı daha sonra Girne Belediyesi tarafından bu yıl 21.si düzenlenen Girne Zeytin Festivali’ne katıldı.

HATAY’DA HAVA SICAKLIĞI ARTIYOR: YEREL YAĞIŞLAR SÜREBİLİR HATAY’DA HAVA SICAKLIĞI ARTIYOR: YEREL YAĞIŞLAR SÜREBİLİR

Cumhurbaşkanı Tatar ile makamında görüşen Başkan Rıfat Sarı, misafirperverliğinden ve kabulden dolayı teşekkür ederek, iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmeye devam edeceklerini belirterek, Tatar’ı ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

Konuşmasına Türkiye Cumhuriyeti ile aradaki kadim bağların çok değerli olduğunu belirterek başlayan Cumhurbaşkanı Tatar, umudunun daha güçlü bir KKTC’yi, Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak yaşatabilmek olduğunu vurguladı.

“BİZ BİRİZ, BİRLİKTEYİZ VE BİRLİKTE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Tatar, T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’de yaptığı konuşmayla kendilerine verdiği destekten mutluluk duyduğunu belirterek,ü “Bizim Türkiye Cumhuriyeti ile olan ilişkilerimiz, her zaman gönül ve kader birliği içerisindedir. Temennimiz; kültürümüzü, örf, adet ve geleneklerimizi yaşatabilmek, yeni nesillere bunu aktarabilmek ve daha güçlü bir yapı içerisinde KKTC’yi Türk kimliği ile yaşatabilmektir. Burası bir Türk diyarıdır. Adı da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir. Aramızdaki bağların daha da güçlenmesi, halklarımıza da mesaj vermektedir. Biz birlikteyiz ve birlikte olmaya da devam edeceğiz.”dedi.

Kenan CENGİZ

Editör: Haber Merkezi