Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Bu yeni düzenleme, özellikle yaşlılık ve sağlık sorunları yaşayan emeklilerin tedavi sürecinde önemli bir rahatlama sağlayacak. Kaplıca hizmetlerinin fizik tedaviye alternatif olarak sunulması, emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için kaplıca hizmetlerini ücretsiz hale getirdi. Artık tüm emekliler, Türkiye'nin dört bir yanında kaplıcalardan bedava yararlanabilecek.
Bu yeni düzenleme, emeklilerin sağlık sorunlarına çözüm bulmalarını ve fizik tedaviye alternatif oluşturmasını sağlayacak. Ayrıca, kaplıca bulunmayan bölgelerdeki emeklilerin yol ücretleri de SGK tarafından karşılanacak.

81 İLDE GEÇERLİ OLACAK
Son yıllarda görülen yüksek enflasyon karşısında beklenen maaş artışlarını alamayan emeklilerin alım gücü her geçen gün erimeye devam ederken, birçok emeklinin maaşının önemli bölümü sağlık sorunlarının karşılanmasına gidiyor. İlerleyen yaşları nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) karşılamadığı pahalı tedavi yöntemlerine başvurmak zorunda kalan emeklilerin yüzünü güldürecek bir gelişme yaşandı. Halk arasında sağlığa yönelik faydaları nedeniyle sıklıkla başvurulan 'kaplıca' uygulaması, SGK tarafından da tıbbi tedavi listesine dahil edildi.
Yapılan değişiklik sonrasında SGK, Türkiye'nin tamamında geçerli olacak şekilde emekliler ve refakatçileri için kaplıca hizmetinden ücretsiz şekilde yararlanabilecekleri bir düzenlemeyi başlattı.
 

Muhabir: Zeynep Yüksek