Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı

Geçtiğimiz yıl tutuklanan Urfi Çetinkaya, sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. 18 Mayıs 1988'de polisin "dur" ihtarına uymadığı için vurulmuş ve o günden sonra tekerlekli sandalyeye bağımlı hale gelmişti.

Turk Escobar Urfi Cetinkaya Cezaevinde Oldü

Suç Kariyeri ve Yakalanmalar

Çetinkaya, 1989’da Silivri'deki bir çiftlik evinde düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalanmış, ardından 6 ay sonra serbest bırakılmıştı. 1991'de ise İspanya'daki 46 kilo eroinle yeniden gözaltına alınmış, ifadesinin ardından serbest kalmıştı. 2000 yılında "Matador" operasyonuyla tutuklanan Çetinkaya, 2003'te tahliye olduktan sonra tekrar uyuşturucu işine yöneldi. 2012'de sağlık nedenleriyle cezaevinden çıkmıştı.

Son yıllarda İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Zindaşti ile bağlantıları gündeme gelen Çetinkaya'nın, yurt dışına gönderilen 5 ton eroinin 2 ton 200 kilosunun sahibi olduğu iddia ediliyordu.

"Kafes-44" Operasyonu ve Uluslararası Ağı

Çetinkaya, 20 Şubat 2023'te düzenlenen "Kafes-44" operasyonuyla yeniden tutuklandı. İstanbul, İzmir ve daha birçok ilde gerçekleştirilen operasyonda 43 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda, Almanya, Bulgaristan, İspanya gibi ülkelerde toplam 37 ton uyuşturucuya ulaşıldığı belirlendi.

Mali Mirası ve Serveti

Soruşturma çerçevesinde Çetinkaya ve suç örgütüne ait toplam değeri yaklaşık 20 milyar lira olan 147 arsa, 56 konut, 8 apartman ve 74 iş yeri ele geçirildi. Ayrıca 53 lüks araç, çok sayıda ziynet eşyası ve nakit para da bulundu.

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu