Hatay Tarım Orman İl Müdürü Abdurrahman Türkmen, Antakya İlçesi Avsuyu Mahallesi'nde tütün üretimi yapan Ali Yiğiter'i ziyaret etti.

Ziyarette İl Müdürü Türkmen, tütün üretim süreci ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgi aldı. Türkmen, tütün arazisinde de incelemelerde bulunarak, üretim alanındaki mevcut durum hakkında yerinde gözlemler yaptı. Ziyaret sırasında, tütün üretiminde karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik olası adımlar da ele alındı.

Fındık ve mısıra alternatif dikilen aronyada hasat mesaisi başladı Fındık ve mısıra alternatif dikilen aronyada hasat mesaisi başladı

İl Müdürü Türkmen, tütün üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları yerinde görmek ve bu sorunlara çözüm bulmak amacıyla bu tür ziyaretlerin önemine vurgu yaptı.

Türkmen, "Tütün üretimi, bölgemizin önemli tarımsal faaliyetlerinden biridir. Üreticilerimizin karşılaştığı sorunları yerinde tespit etmek ve çözüm önerileri sunmak için sahada olmayı önemsiyoruz. Bu ziyaretlerimiz, üreticilerimizin yanında olduğumuzun bir göstergesidir" dedi. Ziyaretin sonunda, Ali Yiğiter ve İl Müdürü Abdurrahman Türkmen, bölgedeki tütün üretiminin geleceği ve üreticilerin daha sürdürülebilir bir tarım uygulaması yapabilmeleri için atılacak adımlar üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi