Yerel seçimlerde Samandağ Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olan Avukat Avukat Ferit Sağ siyasi rant elde edemeyince, depremde mağdur olan ve evi yıkılan vatandaşların davalarından rant elde etmeye çalıştığı iddia edildi.

Vatandaşların iddialarına göre her seçim rant peşinde koşmakta ve nemalanmaya çalışmakta olduğu söylenen Avukat Ferit Sağ bu kez de asrın depreminde herşeyini kaybeden mağdur vatandaşların davalarını almak için, aslı olmayan vaatlerde bulunarak vatandaşın vicdanını hiçe saymış, mağdur olan vatandaş adına gereksiz yere davalar açtığı,  avukatlık parası adı altında da açılan dava fiyatlandırılmasından çok daha fazlasını hakkıymış gibi istediği de iddialar arasında yer aldı.

BU İDDİALAR VATANDAŞLAR TARAFINDAN SIK SIK DİLLENDİRİLİYOR

“Mağdur vatandaşlar üzerinden yeni bir dolandırıcılık sektörü mü doğdu? Mesleğinin etik kurallarına uymadığı dilden dile dolaşmış ve mağdur vatandaşlar üzerinden yeni bir dolandırıcılık sektörü mü doğdu? Sorularının direkt olarak yöneltildiği kişi olmuştur.

Bu konuda gazetemize gelen ihbarlardan yola çıkarak yaptığımız araştırmada, birçok vatandaşın açılan söz konusu davalarda mağdur edildiği bilgisine ulaşılmıştır.

Ayrıca bağlı olduğu baroya da şikayette bulunulduğu, Avukat Ferit Sağ’ın almış olduğu davalarda, gelir elde ettiğine dair kesilmesi gereken makbuzların kesilmediği ve vergi kaçırdığı da iddialar arasında yer aldı.

Başka bir iddia ise Hatay'da kozmetik işin yapan bir firmanın davalarına bakan Avukat Ferit Sağ’ın, bu firmayla işbirliği yapmak suretiyle pek çok vatandaşı mağdur ettiği de söylemler arasında yer aldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ

Ticaret Bakanlığı'na uluslararası ödül Ticaret Bakanlığı'na uluslararası ödül

Gazetemize ulaşan ihbarlar ve iddialar doğrultusunda, ilgili kurumları, en başta da kayıtlı olduğu Hatay Baro Başkanlığı'nı ve vergi dairelerini göreve davet ediyor, son 5 yıldır almış olduğu davaların incelenmesi konusunda suç duyurusunda bulunuyoruz. Gazeteci olarak bize düşen görev, toplumda görevini kötü kullanan kişilerin önüne geçip, mağdur edilen vatandaşlarımızın yanında durmaktır. Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Mağduriyetlerin adli mercilere taşınmasını sağlamak için vatandaşlarımız bize 0 553 562 04 05 Whatsapp ihbar hattımızdan ulaşabilirler.

Muhabir: Haber Merkezi