Önümüzdeki 20 Yıla Dikkat Çekildi Önümüzdeki 20 Yıla Dikkat Çekildi

Sınır dışı edilen bu düzensiz göçmenlerin Türkiye'ye geleceği iddiaları kamuoyunda infial yarattı.
İran Emniyet Teşkilatı Genel Komutanı Tuğgeneral Ahmed Rıza Radan, 2025 yılının Mart ayına kadar düzensiz göçmenlerden yaklaşık 2 milyonunu sınır dışı etmeyi planlandıklarını açıkladı. Bu açıklamanın ardından düzensiz göçmenlerin Türkiye'ye geleceği iddiası kamuoyunda infial yarattı. Bu haberlerin ardından ise Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 'ndan yanıt geldi. 
Yapılan açıklamada "Sınır dışı etme, bulunulan ülkeden kolluk marifetiyle vatandaşı olunan ülkeye, transit gidilecek ülkeye veya başka bir ülkeye gönderilme işlemidir. İran'ın 2 milyon göçmeni sınır dışı etme kararından, bu göçmenlerin Türkiye'ye gelecekleri anlamını çıkarmak yanlıştır.
'ÇOK YOĞUN TEKNOLOJİK SİSTEMLERLE SINIRLAR KORUNMAKTADIR'
Sınırlarımız çok yoğun teknolojik sistemlerle korunmaktadır. Alınan yoğun tedbirler sayesinde hudutlarımızdan geçmeye çalışan kaçak göçmen sayısı da son 5 yılın en düşük seviyesindedir. İran'ın göçmenler konusunda tedbirleri artırmasını olumlu olarak değerlendiriyoruz. Bu konuda dezenformasyon yoluyla algı yaratmaya çalışanlara karşı dikkatli olunması önem arz etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Muhabir: İsmet Gültekin