Arsuz Kale ile Samandağ Çevlik yolunda feci bir kaza meydana geldi. Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu olarak bilinen Arsuz-Samandağ arasındaki karayolunun büyük bir bölümünde GSM şirketlerinin hiçbirinin şebeke çekmemesi, meydana gelen kaza ve olaylarda çağrı merkezine dahi ulaşılamaması tepkilere neden oluyor.

FECİ KAZADA 5 KİŞİ YARALI 2 ÖLÜ

Edinilen bilgiye göre kaza Arsuz Kale ile Samandağ Çevlik yolunda meydana geldi. Yaşanan kazada İş insanı Müfit Oruç’un torunu İrem ve Özhan Oruç’un 5 yaşındaki oğlu Hasan Oruç hayatını kaybederken, aynı kazada 5 kişi de yaralandı.

Dörtyol'da Katliam Gibi Kaza Dörtyol'da Katliam Gibi Kaza

HASAN'I UĞURLARKEN GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Kazada hayatını kaybeden 5 yaşındaki Minik Hasan gözyaşları arasında toprağa verildi. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde vatandaşlar yetkililere seslendi.

İLETİŞİM SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNMALI

Vatandaşlar Samandağ-Arsuz yolunda son zamanlarda sürekli kazaların yaşandığını ve telefonlarının çekmemesi nedeniyle acil çağrı merkezlerine ulaşamadıklarını ifade ettiler.

VATANDAŞLARIN SIK SIK KULLANDIĞI YOL

Samandağ Çevlik Arsuz Kale arası yolda aynı zamanda Türkiye’ye örnek gösterilen bisiklet yolunu gerek araçlar, gerekse iki tekerlekli ulaşım araçlarının sürekli kullandığının altını çizen vatandaşlar yolun en az 12 kilometresinde acil bir durumda 112 çağrı merkezini dahi arayamadıklarını aktararak “Sürekli kazalar da meydana geliyor. Yaşanan arızalar yüzünden araçlar yolda kalabiliyor veya bölgede yangın meydana gelebiliyor ama Burayı besleyecek bir baz istasyonu olmadığı için kör noktada kalıyor, hiçbir GSM şebekesi ile iletişime girilemiyor. Bu sorunun çözümü için başta Hatay Valisi olmak üzere tüm yetkili ve ilgili birimlerin şebeke istasyonu kurulmasında harekete geçmesini bekliyoruz” dediler. Erhan UNAY

Editör: Haber Merkezi