Beşikli mağara dünyada görülmesi ereken ender yerlerden biri, Samandağ’ın çevlik mahallesinde yer alan bu tarihi mağaranın yolculuğuna çıkalım o zaman
Samandağ, Çevlik Köyü’nde deniz kenarında 300 hektarlık bir alana yayılan "Seleukeia Pieria" antik kentinin en önemli kalıntılarından birisi olan Beşikli Mağara tamamen kayaya oyulmuş bir mezar kompleksidir. Yöre halkı tarafından, mezar adasının içinde yan yana aynı boyutlarda işlenerek biçimlendirilmiş üzeri düz çatılı iki taş sandukalı mezardan ötürü “Beşikli Mağara” olarak adlandırılmıştır. 18. ve 19. yüzyıl seyyahları seyahat kitaplarında burayı Krallar Mezarı olarak tanımlanmış ve W.Bartlett gravürlerini çizmiştir.
Mezar adasının bulunduğu alan, eski çağda ölüler şehri olarak adlandırılan bir nekropol alanı olarak düzenlenmiş, mezar adasının bulunduğu kayalık yamacın kuzey, doğu ve güney yanında kayalık içine işlenmiş mezar odaları çevrelenmiştir. Beşikli Mağara anıt mezarı, birbiriyle bağlantılı dört mekândan, tabana ve yan duvarlara oyulan pek çok mezar yatağından oluşmaktadır. Mağara yapısının tavanında istiridye ve sarmaşık şeklinde süslemeler bulunmaktadır. Eski kayıtlara göre M.S 6. yüzyılda yaşanan iki büyük deprem felaketi ile yerle bir olan kentten günümüze kalan en önemli kalıntılardan biri olan Beşikli Mağara, nadir bir eserdir. Söz konusu eser, Seleukeia Pieria'nın Roma döneminde Doğu Akdeniz'in iki büyük liman şehrinden birisi olduğuna, eski kaynaklara göre zenginliği ve refahı ile birçok kenti geride bıraktığına tanıklık ediyor.